Μ. Παρασκευή σε Βέροια, Ξάνθη και Καλαμάτα

veroi

Με την αρμόζουσα κατάνυξη και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε Μεγάλη Παρασκευή βράδυ η περιφορά και συνάντηση των επιταφίων σε πολλές πόλεις της Ελλάδος.

Στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας η Ακολουθία του Επιταφίου τελέστηκε στον μητροπολιτικό ιερό ναό αγίων πρωτοκορυφαίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων.

Κατά την περιφορά του Επιταφίου έγινε συνάντηση τριών Επιταφίων προ του Δημαρχείου της πόλης, όπου έγινε και δέηση.

veroi2

veroi3

Στην Ξάνθη 15 ενορίες της πόλης πραγματοποίησαν από κοινού περιφορά επιταφίων και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της πόλης.

Οι ενορίες της πόλης, πλην αυτών που βρίσκονται σε όρια της Ξάνθης, συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, πραγματοποιώντας περιφορές των επιταφίων τους από τους ιερούς ναούς της Ξάνθης στην Κεντρική Πλατεία.

DSC04610

DSC04603

Στην πόλη της Καλαμάτας και σε όλους τους Ναούς της Μητροπολιτικής περιφέρειας Μεσσηνίας, τελέστηκε σε κλίμα κατάνυξης η Ακολουθία του Επιταφίου.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, χοροστάτησε της Ακολουθίας στο Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής,  μετά το πέρας της οποίας, προέστη της περιφοράς του Επιταφίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Την περιφορά ακολούθησαν εκατοντάδες πιστοί, αλλά και πλήθος επισκεπτών.

Ο Μητροπολίτης, απευθυνόμενος στους πιστούς, τόνισε χαρακτηριστικά: «η ανθρώπινη ύπαρξη υποκλίνεται στο Θείο Πάθος αναμένοντας την Ανάσταση του Θεανθρώπου, την προσωπική μας Ανάσταση, την Ανάσταση της πατρίδος μας», ευχόμενος σε όλους καλή Ανάσταση.

IMG 8611

IMG 8642

IMG 8700

Εμφανίσεις: 61158
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!