Ανάσταση και Εσπερινός Αγάπης στην Κέρκυρα

agapi kerkira

Με την ξεχωριστή λαμπρότητα και τα ιδιαίτερα έθιμα που το χαρακτηρίζουν εορτάστηκε το Πάσχα στην Κέρκυρα.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου τελέστηκε η καθιερωμένη λιτάνευση του Επιταφίου του Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος και του ιερού σκηνώματος του Αγίου, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος λειτούργησε στη συνέχεια στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υ. Θ. Σπηλαιωτίσσης.

Το βράδυ έγινε η επίσημη υποδοχή του Αγίου Φωτός, ενώ η Ανάσταση τελέστηκε κατά το τυπικό στην πάνω πλατεία από τον Μητροπολίτη Κερκύρας.

Στον Εσπερινό της Αγάπης, που έγινε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα 5 Μαΐου 2013, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος, μιλώντας στους πιστούς, ευχήθηκε να έρθει στη ζωή μας περισσότερο από το Φως της Αναστάσεως, για να διαλυθεί το πνευματικό και κοινωνικό σκοτάδι το οποίο βιώνουμε εξαιτίας της απουσίας του Θεού από τις περισσότερες εκφάνσεις της ζωής του κόσμου.

Η Εκκλησία μας θα συνεχίσει να πορεύεται την οδό της Αναστάσεως, με γνώμονα της την πίστη και την αντίσταση σε κάθε μορφής κακό.

Ευχαρίστησε, τέλος, τους πιστούς για την συγκινητική τους συμμετοχή στις ιερές ακολουθίες, που κατέδειξαν την δίψα των ανθρώπων για να επέλθει η πνευματική αλλαγή στη ζωή τους.

Κατά τον Εσπερινό της Αγάπη αναγνώστηκε, όπως η παράδοση της Εκκλησίας ορίζει, το Ευαγγέλιο σε 9 γλώσσες, ενώ στο πέρας ο Σεβασμιώτατος διένειμε ως ευλογία πασχαλινά αυγά.

agapi kerkira1

agapi kerkira2

agapi kerkira3

Εμφανίσεις: 51555
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!