Εξάμηνο από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Κομοτηνής κυρού Δαμασκηνού

xronos2Έξι μήνες συμπληρώθηκαν, ανήμερα της δεύτερης ημέρας του Πάσχα, από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Κυρού Δαμασκηνού και στον τάφο του στον προαύλιο χώρο του καθεδρικού ναού Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου στην Κομοτηνή τελέστηκε το εξάμηνο μνημόσυνο.
 
Ελάχιστοι ιερείς και ακόμα λιγότεροι πιστοί παρέστησαν στην τελετή, στην οποία προεξήρχε ο μητροπολίτης κ. Παντελήμονας, ο οποίος προσευχήθηκε γονατιστός υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής του Κυρού Δαμασκηνού και στο σύντομο κήρυγμά του κάλεσε τους παριστάμενους «να πορευόμαστε στα ίχνη του αποδημήσαντος εις Κύριον ιεράρχου», ενώ εξέφρασε την ευχή ο αποδημήσας «να ευλογεί τον επίσκοπο και τη μητρόπολή μας» και «να ζητά από τον Θεό την προστασία της Θράκης και της Ελλάδος».
 
«Κάνει Ανάσταση στον ουρανό και εκεί το φως της Ανάστασης είναι η πραγματικότητα την οποία βιώνουν όσοι πίστεψαν στο Χριστό και ακολούθησαν τα προστάγματά του, πόσο δε μάλλον οι κληρικοί ακόμα περισσότερο οι ιερείς οι οποίοι έχουν και φέρουν την αποστολική διαδοχή του Χριστού», είπε στο ολιγόλεπτο κήρυγμά του ο μητροπολίτης. Παράλληλα απευθύνθηκε στον μακαριστό με τα εξής λόγιας «να παρακαλέσω τον δεσπότη να μην ξεχνάει να μνημονεύει στο επουράνιο θυσιαστήριο το νέο επίσκοπο ο οποίος τον διαδέχτηκε και αυτή τη στιγμή, όπως και πάντοτε, δηλώνει τον απεριόριστο σεβασμό του απέναντι στο πρόσωπό του και στα πρόσωπα όλων των προκατόχων οι οποίοι διακόνησαν σε αυτή τη μητρόπολη.
 
Τον παρακαλώ να μνημονεύει τον κλήρο και το λαό της μητρόπολης, την Ελλάδα την οποία αγαπούσε και με εκείνο τον δυναμισμό, χάρη στον οποίον τολμούσε να τα βάλει με τους ισχυρούς και πήγαινε μπροστά τους με το μπαστούνι του το οποίο χτυπούσε και τους έλεγε όσα ήθελε να τους πει, κατά τον ίδιο τρόπο να πηγαίνει και ενώπιων του Θεού και να τον παρακαλάει για τη Θράκη και τον τόπο αυτό». 
 
Τέλος, ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κάλεσε τους ιερείς που τέλεσαν το μνημόσυνο μαζί του, να «πορευτούμε όλοι μαζί στα βήματά του» και μοίρασε στους συγκεντρωμένους κόκκινα αυγά και ατομικά τσουρεκάκια, αφού λόγω των ημερών και μέχρι την Κυριακή του Θωμά δεν προσφέρονται κόλλυβα.
Εμφανίσεις: 54404
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!