Θεία Λειτουργία στο Ιερό Μετόχιο της Ι.Μ. Γοργοεπηκόου Νεστάνης

metoxi

Την Πέμπτη της  Διακαινησίμου 9η Μαΐου 2013, τελέσθηκε με κάθε  εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια η Θεία Λειτουργία στο  Ιερό Μετόχιο της Ιεράς Μονής Γοργοεπηκόπου Νεστάνης Μαντινείας  που βρίσκεται στη Ζόγκα της Αργολίδος  και  τιμάται επ' ονόματι του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού.

Το Ιερό αυτό Μετόχι  απέχει μόλις τρία χιλιόμετρα εκ του χωρίου Ελληνικόν Αργολίδος.

Ανήμερα της Εορτής του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε ο Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Μετόχιο,  χοροστατούντως  του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου του και τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος,  ενώ παραλλήλως διαβάστηκε Αρτοκλασία, υπέρ υγείας και σωτηρίας των Ευσεβών και Ορθοδόξων Χριστιανών και των συμμετεχόντων προσκυνητών.

Τους Εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν  άριστα οι Ιεροψάλτες Ιωάννης Δέδες  Ζωοδόχου Πηγής Κεφαλαρίου και  ο Δημ. Κορομπόκης Αγ. Γεωργίου Ελληνικού.

Οι προσκυνητές για μια ακόμη φορά  βίωσαν και  ένοιωσαν την προσευχή ενώ μετείχαν ευλαβικά στην Θεια Ευχαριστία, προσευχήθηκαν στο Άγιο Νικόλαο, στην Παναγία των Τσιπιανών και τον Άγιο Παντελεήμονα και έψαλαν το Χριστός Ανέστη.

Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος, εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στην ευλογημένη ιστορία του Μετοχίου και υπογράμμισε ότι σε τέτοιου είδους ερημικούς τόπους ο άνθρωπος βρίσκει ευκολότερα τον Θεό, έτσι όπως ακριβώς έπραξαν και οι ευλογημένοι πατέρες μας οι οποίοι πριν αιώνες ανήγειραν το Μετόχιο αυτό.

Επίσης  ευχαρίστησε τους κατοίκους της γύρω περιοχής για την φροντίδα και την στήριξη που προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια στην Μονή και το Μετόχι αυτής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τριών χρόνων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας, η Δ/Επιτροπή της Μονής και οι κάτοικοι της περιοχής,  έχουν επιδείξει σημαντικό και πολυδάπανο έργο και μπορεί κάποιος να πει με ασφάλεια, ότι το ιστορικό αυτό Μετόχιο έχει ανακαινισθεί σε μεγάλο βαθμό. 

metoxi1

metoxi2

metoxi3

metoxi4

metoxi5

metoxi6

metoxi7

Εμφανίσεις: 63705
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!