Εκδήλωση για τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

ekdilosi1

Του Γιώργου Φερδή | Romfea.gr

Εκδήλωση με θέμα τους Άγιους Κύριλλο και Μεθόδιο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 11 Μαΐου 2013 σε αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Οι εισηγήσεις είχαν κύριο θέμα τον βίο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και την επιρροή στην σημερινή ζωή των Χριστιανών.
 
Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκη, ενώ έδωσαν παρέστησαν ο Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων, ο Πρωτοσύγκελος και ο Γενικός Αρχιερατικός, ιερείς της Μητροπόλεως, πολιτικοί, καθηγητές της Θεολογικής σχολής Θεσσαλονίκης και πλήθος κόσμου.

Με την εκδήλωση κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την τιμή των Φωτιστών των Σλάβων, ενώ νωρίτερα έγινε η ιερά λιτάνευση στον ιερό ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.
 
Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε θερμά τους ομιλητές και ευχήθηκε στον κόσμο να έχει πάντοτε στην καρδιά του τους Αγίους, να τους έχει ως πρότυπα, που μεταδώσανε το Ευαγγέλιο σε δύσκολες περιόδους και το πέτυχαν.

ekdilosi

ekdilosi2

ekdilosi3

Εμφανίσεις: 44891
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!