Κοντά στους υποψηφίους των εισαγωγικών εξετάσεων η Ι.Μ. Κέρκυρας

kerk

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου η Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, δια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νεκταρίου ανέπεμψε δέηση στο Θεό και παρεκάλεσε τον Άγιο να βοηθήσει τους υποψηφίους των εισαγωγικών εξετάσεων στα Πανεπιστήμια. Πολλά παιδιά και γονείς συμμετείχαν, ζητώντας φώτιση και ενίσχυση.   

Μιλώντας στα παιδιά και στους γονείς ο Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος τόνισε ότι στα πρόσωπά τους η Εκκλησία βλέπει όλους όσοι αγωνίζονται για πρόοδο και επιτυχία στη ζωή τους. "Η προσευχή αποτελεί μία ένδειξη εμπιστοσύνης στο Θεό και το θέλημά Του και συνδέει όλους με την παράδοση της Εκκλησίας και της πατρίδας μας" είπε.

Ζήτησε από τα παιδιά να διαφυλάξουν αυτή την παράδοση, η οποία αποτυπώνεται στα πρόσωπα των Αγίων μας, ιδίως του Αγίου Σπυρίδωνος που αποτελεί την πολυτιμότατη παρακαταθήκης της πίστεως στο νησί, και επεσήμανε ότι ο όλος κόπος των μαθητών πάντοτε θα πρέπει να συνδυάζεται με την επίγνωση ότι δεν είναι μόνοι τους στη ζωή, αλλά και δεν αποσκοπούν στη γνώση για τη γνώση.

Ο Σεβασμιώτατος μοιράστηκε με τα παιδιά και τις εντυπώσεις του από το πρόσφατο ταξίδι του στη Λευκορωσία, όπου συνόδευσε το χέρι του Αγίου Σπυρίδωνος. "Στους τόπους εκείνους οι άνθρωποι θαυμάζουν την Κέρκυρα όχι μόνο για τις φυσικές ομορφιές της, αλλά, κυρίως, για το θησαυρό της παρουσίας του Αγίου. Πολλοί νέοι άνθρωποι, μαθητές και φοιτητές, προσκύνησαν το χέρι του Αγίου, μένοντας επί ώρες στην ουρά και έδειξαν ότι η πίστη είναι ζωντανή. Στην Κέρκυρα όμως έχουμε συνεχώς κοντά μας το σκήνωμα του Αγίου μας. Και αυτό αποτελεί μία συνεχή υπενθύμιση της ζωής που παίρνει ο άνθρωπος και ιδίως ο νέος από τη σχέση του με το Θεό" είπε.

Ευχήθηκε, τέλος, οι υποψήφιοι με εμπιστοσύνη και δύναμη να αντιμετωπίσουν την κρίση της δοκιμασίας που θα περάσουν τις επόμενες ημέρες και να μη φοβηθούν, αλλά να παλέψουν διώχνοντας δια της προσευχής κάθε κακόνοια και αστοχία από το νου και την καρδιά τους. 

kerk2

 

Εμφανίσεις: 40176
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!