O Mητροπολίτης Κομοτηνής στο πλευρό των διαγωνιζομένων μαθητών

mitropolitis-komotinis

Για τον φωτισμό και πνευματική ενίσχυση των παιδιών που από σήμερα διαγωνίζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις,για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ ,τελέσθηκε για πρώτη φορά βραδυνή Θεία Λειτουργία από τον  Σεβ.Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου,χτες 15 Μαϊου.

Μιλώντας  στα παιδιά και σε γονείς ο Σεβασμιώτατος τους ζήτησε να προσευχηθούν ώστε να γίνει το θέλημα του Θεού στην ζωή τους, όποιο και να είναι αυτό.

Στις καθοριστικές ,για την υπόλοιπη ζωή των παιδιών ,εξετάσεις υπογράμμισε ότι πρέπει όλοι να σταθούμε δίπλα στα παιδιά προσευχητικά,αφού αυτό είναι το όπλο μας για καθημερινή ενίσχυση  απο την χάρη του Θεού.

Τόνισε την αναγκαιότητα της συμμετοχής μας στην Θεία Λειτουργία ,που είναι το κέντρο της ζωής των ανθρώπων και που μέσα της χωράνε τα πάντα.

Τόνισε ότι η συμπαράσταση της τοπικής Εκκλησίας -Μητροπολίτης, κλήρος και λαός- ειναι δεδομένη και έμπρακτη.

Δεν παρέλειψε να απευθυνθεί στους γονείς και να τους υπογραμμίσει οτι και εκείνοι σηκώνουν αυτές τις ημέρες τον βαρύ σταυρό τους και τους ευχήθηκε να έχουν δύναμη ψυχής.

Γνωστοποίησε δε,ότι καθημερινά το απόγευμα θα τελείται στον ίδιο Ιερό Ναό ο Παρακλητικός κανόνας.

Τέλος,ως ενθύμιο της ευχαριστιακής σύναξης πρόσφερε σ' όλους από έναν στυλό με χαραγμένη την ευχή "ο Θεός μαζί σου".

Η ικανοποίηση ήταν εμφανής στα μάτια όλων και εκφράσθηκε ποικιλότροπα.

Εμφανίσεις: 57274
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!