Ιστορικό κειμήλιο της Ορθοδοξίας υποδέχθηκαν στον Λαγκαδά

DSC 0091

Με την υποδοχή του Τίμιου Ξύλου, του εγκιβωτισμένου στην Ιερά Εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Σκευοφυλακίου του Παναγίου Τάφου, το οποίο κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, άρχισαν οι εόρτιες εκδηλώσεις, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 1700 ετών από της υπογραφής του Διατάγματος των Μεδιολάνων, τις οποίες διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης και ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης – Ασσήρου.

Τον Τίμιο Σταυρό υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών κ. Δημήτριος στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Σερρών στον κόμβο της Ασσήρου.

Στη συνέχεια,  συνοδείᾳ του κλήρου της Ιεράς ημών Μητροπόλεως, βουλευτών και άλλων επισήμων, το Τίμιο Ξύλο μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης όπου και τελέσθηκε Δοξολογία και ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών.

Κατά την προσφώνηση του ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωάννης εξέφρασε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες του προς το πρόσωπο του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου και τη Σύνοδο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, για την ευλογία που παρείχαν ώστε να μεταβεί το σπουδαίο αυτό κειμήλιο της Ορθοδοξίας στην Ι. Μητρόπολη.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε επίσης ότι σήμερα υποδεχόμαστε εντός της καρδιάς μας και εντός της ζωής μας τον ίδιο τον Αναστημένο Κύριο, επισημαίνοντας ότι όλες αυτές οι εξωτερικές εκδηλώσεις εκφράζουν το εσωτερικό περιεχόμενο της ευλαβείας και πίστεως μας.

Έκανε, επίσης, εκτενή αναφορά στις εόρτιες εκδηλώσεις της συμπληρώσεως των 1700 ετών από της Υπογραφής του Διατάγματος των Μεδιολάνων τονίζοντας ότι παρόλο που το Διάταγμα είναι γνωστό ως το Διάταγμα της Ανεξιθρησκίας, οι μόνοι που εκδιώκονταν ήταν οι Χριστιανοί, οι οποίοι τότε αποτελούσαν μειονότητα διωκομένη.  

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε για τη γρήγορη απελευθέρωση  των δύο Σύριων Επισκόπων του Πατριαρχείου της Αντιοχείας για τους οποίους δυστυχώς κανείς δεν ομιλεί και όλοι σιωπούν, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ στο χαιρετισμό του μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου τονίζοντας ότι η χάρις του Τιμίου Σταυρού και των Παναγίων Προσκυνημάτων να προστατεύουν τον κλήρο και τον ευσεβή λαό.

Το Ιερό Κειμήλιο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου Και Ελένης έως την Παρασκευή 31 Μαΐου ε.έ, διάστημα κατά το οποίο θα τελούνται καθημερινώς Θεία Λειτουργία, εσπερινός, παράκλησις, οι χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού καθώς και οι αρχαιοπρεπείς Θείες Λειτουργίες του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, του  Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου καθώς και των Αποστολικών Διαταγών.

DSC 0084

DSC 0092

DSC 0112

DSC 0116

DSC 0125

DSC 0132

DSC 0153

DSC 0178

DSC 0230

DSC 0318

Εμφανίσεις: 53473
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!