Κιλκισίου: «Έχουμε να διδαχθούμε πολλά απ’ τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη»

leventoxori 2

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου,  η μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων και Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Λεβεντοχωρίου Κιλκίς, όπου πραγματοποιήθηκε και η ιερά λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων με την συμμετοχή ευσεβών πιστών απ’ την ενορία αλλά και τα περίχωρα.

Ο Σεβασμιώτατος κατά της διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε ότι ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου μας, ο οποίος βρέθηκε με ενέργειες των Αγίων και Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης στους Αγίους Τόπους, να είναι η σκέπη η κραταιά και η προστασία μας.

«Έχουμε να διδαχθούμε τόσα πολλά από τους δύο Αγίους μας, οι οποίοι όπως γνωρίζουμε και από την ιστορία, μέσα στην μανία της εξουσίας και μέσα στο άγχος των εναλλαγών στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία έκαναν λάθη. Όμως το μέγιστο και το ισχυρότερο είναι η μετάνοια. Και ο Άγιος Κωνσταντίνος μετανόησε και διακόνησε τον Κύριο με τα τόσα λαμπρά έργα που δημιούργησε» τόνισε.

«Οι προστάτες της ενορίας σας να σας σκέπουν, να σας φυλάττουν, να σας αγιάζουν, να σας ελεούν και να σας δίνουν δύναμη ώστε να αρχίσουμε πλέον οι άνθρωποι να βλέπουμε ότι ουδέν τιμιότερον και πολυτιμότερον της αληθείας του Χριστού και ουδέν μεγαλύτερον από τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας.

Έτη πολλά και ευλογημένα» είπε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ανήμερα της εορτής των Αγίων Ισαπόστολων ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης Ξηροχωρίου με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών.

leventoxori 1

leventoxori 3

Εμφανίσεις: 45033
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!