Η κάρα του Αγίου Νικηφόρου στο Διδυμότειχο

san-niceforo

Ο πιστός και ευσεβής λαός του Διδυμοτείχου με προεξάρχοντα το Σεβ. Μητροπολίτη μας και τον ιερό κλήρο με κατάνυξη υποδέχθηκαν την Πέμπτη το απόγευμα, 30 του μηνός Μαΐου ε.ε., την τιμία κάρα του αγίου Νικηφόρου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, του Ομολογητού, την οποία εκόμισε με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Ν ι κ ο λ ά ο υ  ο πανοσ. Αρχιμ. Δημ. Ζαλιαναίος, εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαλεσσίνης, Ι.Μ. Φθιώτιδος, όπου αυτή φυλάσσεται.

Μετά την υποδοχή της τιμίας κάρας ακολούθησε Εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, όπου επί τετραήμερο, μέχρι της 2α Ιουνίου, θα εκτεθεί το ιερό λείψανο σε προσκύνημα.

Η τιμία κάρα του αγίου Νικηφόρου εκομίσθη με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας εν όψει της επικειμένης εορτής επί τη μνήμη του αγίου, την προσεχή Κυριακή 2 Ιουνίου, δεδομένου ότι το θυσιαστήριο του βορείου κλίτους του Ιερού Καθεδρικού Ναού της πόλεως του Διδυμοτείχου καθιερώθηκε  προ τριετίας εις τιμήν και μνήμην του αγίου και εις μνημόσυνον αιώνιον του μακαριστού Μητροπολίτου Διδυμοτείχου κυρού Νικηφόρου, ο οποίος είναι ο Κτίτωρ του περικαλλούς αυτού Ναού.

san-niceforo1

san-niceforo2

san-niceforo03

san-niceforo3

san-niceforo4

 

Εμφανίσεις: 53879
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!