Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Κορινό Πιερίας (ΦΩΤΟ)

066Στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στον Κορινό Πιερίας λειτούργησε την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, προσκεκλημένος του οικείου Ποιμενάρχου και πνευματικού του πατρός Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Αγαθονίκου, ώστε να τελέσει την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του εγγάμου Κληρικού π. Βασιλείου Γκαντά.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ενουθέτησε πνευματικά τον νεοχειροτονηθέντα Κληρικό δίδοντάς του τα κατάλληλα εφόδια με τα οποία θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο ύψιστο λειτούργημα της Ιερωσύνης και να ομοιάσει στο εκκλησιαστικό ήθος και στη θυσία της διακονίας του γέροντα Μητροπολίτη Κίτρους κ. Αγαθονίκου. 


Αντιφωνώντας ο π. Βασίλειος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη της Καστοριάς, διά των χειρών του οποίου έλαβε το δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης και συγκινημένος ζήτησε από τον κλήρο και το λαό να προσεύχεται ώστε να φανεί άξιος διάκονος του ιερού θυσιαστηρίου.

018

 

034

040

071

076

099

Εμφανίσεις: 124515
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!