Εγκαίνια Ναού από τον Μητροπολίτη Λαρίσης

egkainia0

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με πολύ μεγάλη την συμμετοχή του πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας τελέσθηκαν το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 το πρωί, τα εγκαίνια του μεγάλου Ιερού Ναού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου, του θαυματουργού και νεοφανούς, της ενορίας των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, των Εργατικών κατοικιών Γιάννουλης στην Λάρισα, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, παρουσία πολλών κληρικών, μεγάλης χορωδίας αρίστων Ιεροψαλτών και των εντιμοτάτων αρχόντων της πόλεως και της περιοχής.

Στο τέλος της ακολουθίας και λίγο πριν την απόλυση της πρώτης Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος μίλησε για το μεγάλο γεγονός του εγκαινιασμού ενός τέτοιου θαυμασίου Ιερού Ναού στην εποχή μας και συγκινημένος ευχαρίστησε τον εμπνευσμένο εφημέριο της ενορίας, Αρχιμανδρίτη π. Θεόφιλο Βασιλάκο, για το πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο του, τους διατελέσαντες εφημερίους, π. Δημήτριο και π. Ιωάννη από την ενορία του Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης, που πολλούς κόπους κατέβαλαν στο ξεκίνημα της ενορίας και στην ανοικοδόμηση του πρώτου αυτού Ιερού Ναού της.

Όλα τα έντιμα και πολύ δραστήρια μέλη της Ερανικής Επιτροπής και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, άνδρες και γυναίκες, που οραματίστηκαν αυτό το σπουδαίο θείο έργο, που έτρεξαν και εκοπίασαν υπερβολικά, ώστε μετά από έντεκα χρόνια από της θεμελίωσής του να αξιώνονται να εγκαινιάζουν τον πρώτο αυτό Ιερό Ναό τους προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου και να τον παραδίδουν στην λειτουργική χρήση και στους πολυπληθείς ενορίτες της περιοχής.

egkainia

egakainia1

Εμφανίσεις: 61364
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!