Ονομαστήρια Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Κυρίλλου

kir3

Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 το πρωί τελέσθηκε Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων ενδόξων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καρδίτσα, με την ευκαιρία της εορτίου μνήμης του Αγίου Κυρίλλου, Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας, του θαυματουργού, το όνομα του οποίου επαξίως φέρει ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλλων κ.κ. Κύριλλος.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο έλαβαν μέρος μαζί με τον εορτάζοντα Ιεράρχη κ.Κύριλλο και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, Αυλώνος κ.Χριστόδουλος, καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεντίνης κ.Σεραφείμ.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ.Ιγνάτιος, ο οποίος σχολιάζοντας την Ευαγγελική περικοπή του Τυφλού, μίλησε για την πνευματική όραση, με την οποία μπορούμε κατακτώντας την να αντικρύζουμε τα μεγαλεία του Θεού και να ομολογούμε το πάντιμο όνομά Του, ενώ αναφέρθηκε και στον ιδιαίτερα  αγαπητό σε όλους και πολυσέβαστο Ιεράρχη της Θεσσαλιώτιδας κ. Κύριλλο, ο οποίος με  την πλούσια και ειλικρινή αγάπη του οδηγεί τα πνευματικά του παιδιά στην αλήθεια του Ευαγγελίου και το Ουράνιο Φως, δίδοντας καθημερινά μαρτυρία Χριστού.

kiri1

kir4

Εμφανίσεις: 98613
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!