Θυρανοίξια Ναϊδρίου με θέα την Αδριανούπολη (ΦΩΤΟ)

egkain andriano

Σε περίοπτη θέση της κωμοπόλεως της Νέας Βύσσας και με πανοραμική θέα στην Αδριανούπολη, εγκαταστάθηκε με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Δαμασκηνού Ναΐδριο προς τιμή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, τα θυρανοίξια του οποίου ετέλεσε ως οικείος Επίσκοπος, την Κυριακή 9 Ιουνίου ε.ε., το απόγευμα, παρουσία του Δημάρχου Ορεστιάδος κ. Δημ. Μουζά, του Διοικητού της 3ης Ταξιαρχίας κ. Δημ. Γλυμή και πλήθους κόσμου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος προς το εκκλησίασμα τόνισε ότι «το Ναΐδριο αυτό σύμβολο στήθηκε στη θέση αυτή με θέα την Αδριανούπολη, το Κάραγατς, την Μπόσνα, την Σιδηρόπετρα και τις λοιπές αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολικής Θράκης, 90 χρόνια μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης (1923-2013), για να υπενθυμίζει σε όλους μας το χρέος μας ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τις πατρογονικές μας εστίες… την προσφυγιά και τον ξεριζωμό… τα θύματα και τους κεκοιμημένους» και συνέχισε «από εδώ ψηλά οσάκις θα λειτουργούμε, θα τους μνημονεύουμε όλους για να παίρνουμε δύναμη από την δική τους την θυσία και τη δική τους μαρτυρία…»

Το Ναΐδριο είναι δωρεά ευσεβούς χριστιανού από την Κρήτη, στη μνήμη συγγενών του που έπεσαν πολεμώντας στη Μικρά Ασία το 1922 και θα είναι Μετόχιο της Ανδρώας Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας.

Το πρωί της ίδια ημέρας, Κυριακή του Τυφλού, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναλήψεως Κυρίου Θουρίου.

egkain andriano1

egkain andriano2

egkain andriano3

egkain andriano4

egkain andriano7

egkain andriano5

 

Εμφανίσεις: 55236
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!