Θυρανοίξια παρεκκλησίου από τον Νικαίας Αλέξιο (ΦΩΤΟ)

nikaia3

Στα δύσκολα αυτά χρόνια της κρίσης η πίστη και η ευσέβεια των ανθρώπων μας ξεπέρασε όλες τις δυσοίωνες προβλέψεις και ήδη με τη Χάρη του Θεού παρέδωσε στην λατρεία τον νεόδμητο παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά, του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, προστάτου όλων των ασθενών.

Με θρησκευτική κατάνυξη και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν  το απόγευμα της Κυριακής 9 Ιουνίου στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ελεούσης της Μητροπόλεως Νικαίας, του Δήμου Αγίας Βαρβάρας,  τα θυρανοίξια του νέου παρεκκλησίου του Αγίου Λουκά του Ιατρού και θαυματουργού.

Τον Αγιασμό  των θυρανοιξίων  τέλεσε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης  Νικαίας κ. Αλέξιος, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου και τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο Άγιος Λουκάς απέκτησε το σπίτι του και στη Μητρόπολη Νικαίας και κάλεσε όλους τους πιστούς να προσεύχονται και να επικαλούνται τον Ιατρό Άγιο, ο οποίος θαυματουργεί καθημερινά και θεραπεύει πλήθη ασθενών .

Συνεχάρη με την ευκαιρία των θυρανοιξίων το δραστήριο εφημέριο και Προϊστάμενο της ενορίας π. Βασίλειο Αποστολόπουλο, τους εφημερίους π. Εμμανουήλ και π. Μελέτιο, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλους τους πιστούς που από το περίσσευμα ή το υστέρημα τους δημιούργησαν τον νέο τόπο λατρείας και έψαλλε μαζί με όλο τους ευλαβείς προσκυνητές το απολυτίκιο του Αγίου Λουκά: ‘’ Ιατρόν και ποιμένα Λουκάν τιμήσωμεν…’’.

Στα θυρανοίξια παρέστησαν ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Γ. Καπλάνης και πλήθος πιστών.

nikaia2

nikaia4

nikaia

nikaia1

Εμφανίσεις: 85992
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!