Τιμή στις 130 εθελόντριες των Κέντρων Αγάπης

ethelontries

Εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στις εθελόντριες κυρίες, οι οποίες καθημερινά  αφήνουν τις εργασίες του σπιτιού τους για να προσφέρουν αγάπη στους πτωχούς, στους αστέγους, στους ασθενείς, στους μοναχικούς ανθρώπους, που περιμένουν το καθημερινό τους φαγητό από την Εκκλησία, πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη μας την Τρίτη 11 Ιουνίου το απόγευμα στην μεγάλη τραπεζαρία του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της στην Λαμία.

Η Εκδήλωση ξεκίνησε με απόσπασμα από την ομιλία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου «περί αγάπης» την οποία ανέγνωσε ο Πρεσβ. π. Γεώργιος Κάλλος.

Στην συνέχεια η χορωδία του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Παγκρατίου υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ευθυμίου Τσούμα απέδωσε επίκαιρα τραγούδια με τη συνοδεία μουσικού οργάνου.

Ακολούθως μίλησε στις κυρίες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα υπάρξεως των Κέντρων Αγάπης, εξέφρασε τον έπαινό του για την εθελοντική προσφορά τους στο φιλανθρωπικό  έργο της Ιεράς Μητροπόλεως και ευχήθηκε σε όλες τις κυρίες  να έχουν πλουσία την ευλογία του Αναστάντος Χριστού στη ζωή τους, στην οικογένειά τους και στα έργα τους.

Η σεμνή εκδήλωση έκλεισε με κλήρωση τριών μεγάλων δώρων και την προσφορά αναμνηστικών δώρων στις 130 εθελόντριες κυρίες ως ελάχιστη ευλογία για την προσφορά τους.

Σημειώνουμε ότι στην Ιερά Μητρόπολη μας λειτουργούν εννέα Κέντρα Αγάπης, τα οποία ετοιμάζουν καθημερινά 500  μερίδες μεσημεριανού και βραδυνού φαγητού σε εμπερίστατους αδελφούς μας. Στην πόλη της Λαμίας  λειτουργούν 6 Κέντρα Αγάπης στις ενορίες του Μητρο­πο­λι­τι­κού Ιερού Ναού, του Αγίου Αθανασίου, της Αγίας Βαρβάρας, της Αγίας Παρασκευής, των Αγίων Αποστόλων και του Αγίου Νεκταρίου.

Εκτός της πόλεως Λαμίας λειτουργούν τρία ακόμα Κέντρα Αγάπης, στην ενορία των Αγίων Κων/νου και Ελένης στον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδος στην ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Καινουρίου και στην ενορία των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης.

ethelontries1

ethelontries2

Εμφανίσεις: 50880
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!