Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Κιλκίς

Kilkis-Press-mitropoli kilkis

Για την Romfea.gr, Χρήστος Χ. Καναρόπουλος

Την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλεως του Κιλκίς, ετοιμάζεται να εορτάσει ο Κιλκισιώτικος λαός και ήδη οι προετοιμασίες της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου είναι πυρετώδεις.

Μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013, θα ιερός κλήρος και ευσεβείς χριστιανοί θα υποδεχθούν την ιστορική ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά εκ Βερμίου, την οποία θα μεταφέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονας.

Για το σκοπό αυτό ο Σεβασμιώτατος Κιλκισίου μαζί με τους συνεργάτες του έχει συγκαλέσει αλλεπάλληλες συσκέψεις με θεσμικούς φορείς (στρατός, Δήμος, αστυνομία) καθώς και με ποντιακούς και πολιτιστικούς φορείς για την άρτια οργάνωση της υποδοχής καθώς και της παραμονής της στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό μέχρι την λαμπρή ημέρα της Απελευθερώσεως, της 21η Ιουνίου ενώ οι προετοιμασίες σε όλα τα επίπεδα εντείνονται μέρα με την μέρα.

Το γεγονός του εορτασμού γίνεται επιπλέον λαμπρότερο καθώς τις επετειακές εκδηλώσεις θα τιμήσει με την υψηλή παρουσία του Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Στο πλαίσιο της παραμονής του στο Κιλκίς ο Δήμος Κιλκίς θα τον ανακηρύξει επίτιμο Δημότη ενώ θα προεξάρχει της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ανήμερα της Επετείου.

Εκτός απ’ τον Αρχιεπίσκοπο, τις λαμπρές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης αναμένεται να τιμήσουν με την παρουσία τους οι Μητροπολίτες Σύρου κ. Δωρόθεος, Σερρών κ. Θεολόγος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Βεροίας κ. Παντελεήμονας, Παροναξίας κ. Καλλίνικος, Θήρας κ. Επιφάνιος και Γουμενίσσης κ. Δημήτριο.

Kilkis-Press-pontioi 2

kimiliarxeio

Εμφανίσεις: 58135
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!