Χειροτονία από τον Μητροπολίτη Σταγών Σεραφείμ

P6178971

Του Αθανάσιου Βλάχου

Στην μεγάλη οικογένεια των κληρικών της εκκλησίας μας εισήλθε ένα νέο μέλος της μετά την διαδοχική χειροτονία του σε διάκονο και κληρικό στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.

Το πρωί της Κυριακής στην αρχιερατική θεία λειτουργία που τελέστηκε συλλειτούργησαν ακόμη οι Αρχιμανδρίτες της Μονής π. Βενέδικτος και π. Βαρλαάμ και ο Πρωτοπρεσβύτερος του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγίου Βησσαρίωνος π. Ευάγγελος Γκιουζέλης μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και παρουσία πλήθους πιστών ο κ. Σεραφείμ χειροτόνησε διάκονο τον κ. Χρήστο Παππά, καταγόμενο από το Τριφύλλι Γρεβενών και χθες το πρωί σε κληρικό.

Ο  Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Α΄ βαθμό της Ιερωσύνης και τόνισε τη σημασία, τον ρόλο και την Ιερή αποστολή του Διακόνου τόσο εντός του Ναού κατά την τέλεση των Μυστηρίων, όσο και εντός του πληρώματος της Εκκλησίας μας ενώ ο καθηγούμενος της Μονής Βαρλαάμ, Αρχιμανδρίτης Ισίδωρος υπογράμμισε την Ιερή αποστολή του διακόνου και του πρεσβυτέρου λέγοντας χαρακτηριστικά πως «…τα κρόσσια που κρέμονται στα Ιερά μας άμφια, συμβολίζουν τις ψυχές των συνανθρώπων μας που περιμένουν τη Σωτηρία από τον κληρικό, όποιος και να ‘ναι αυτός, όποιες και όσες γνώσεις και να ‘χει…».

Οι πιστοί αλλά και οι συγγενείς μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης φώναξαν Άξιος στον νέο κληρικό ευχόμενοι ο Κύριος να του δίνει δύναμη στο δύσκολο και σημαντικό έργο που αναλαμβάνει.

Σημειώνεται τέλος  ότι η Ι.Μ. Βαρλαάμ εδώ και χρόνια έχει καθιερωθεί ως Σχολή-φροντιστήριο για την προετοιμασία και εκπαίδευση των νέων κληρικών και μέχρι στιγμής πλέον των 90 είναι οι φοιτήσαντες.

P6178955

 

P6178982

Εμφανίσεις: 66661
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!