Εορτή του Αγίου Ευγενίου στην Ι.Μ. Μαρωνείας

a.eugenios

Στην παραλία Πετρωτών Ροδόπης, ο παντιακής καταγωγής Μιχάλης Χαραλαμπίδης είχε ώς όραμα ζωής την ανέγερση οικισμού Νέας Ρωμανίας,που θα θύμιζε τα πατρογονικά αλησμόνητα και ποτέ χαμένα μέρη.

Αρωγοί στον σκόπο του αυτό ήρθαν πρώτα τα ποντιακά Σωματεία Ροδόπης και ύστερα η Βουλή των Ελλήνων.

Εκείνη με νόμο ίδρυσε τον "Οικισμό Νέας Ρωμανίας". Πρώτο κτίσμα του ήταν ο Ναός του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου.

Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013,Γενέθλιο  του Αγίου τελέσθηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβ.Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.Παντελεήμονος, συγχοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχη, Σεβ.Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.Παντελεήμονος.

Στον φετινό εορτασμό μεγάλη ήταν η τιμή έλευση ιερού Λειψάνου του Αγίου,από κληρικούς της  Ι.Μητροπόλεως Δράμας, κατόπιν ευλογίας του Σεβ.Μητροπολίτη τους κ. Παυλου.

Πλήθη πιστών (από Ροδόπη,Ξάνθη,Κάβαλα,Έβρο κ.α.) μετέιχαν των λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και έλαβαν την χάρη του Αγίου Ευγενίου προσκυνώντας τα χαριτόβρυτα ιερά Λείψανά του.

Ο Σεβ.Μητροπολίτης Μαρωνείας κ.Παντελήμων,δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους φιλάγιους Αρχιερείς και ευχήθηκε σ' όλους να έχουν πίστη και ζωή αγία όπως και ο εοραζόμενος Αγιος.

a.eugenios1

Εμφανίσεις: 68393
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!