Χειροτονία νέου διακόνου από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος

xeirotonia bolos

Ένας νέος Κληρικός εντάχθηκε στην χορεία του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, διά χειρών του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου.

Πρόκειται για τον π. Ακάκιο Νάνου, αδελφό της Ιεράς Μονής Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου, ο οποίος, ύστερα από 16 χρόνια Μοναχικής ασκήσεως, χειροτονήθηκε Διάκονος κατά την εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (29/6), στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της Νέας Ιωνίας και έλαβε τον 2ο βαθμό της Ιερωσύνης, του Πρεσβυτέρου, την Κυριακή 30/6, εορτή των Αγίων 12 Αποστόλων, στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της Αγριάς.

Απευθυνόμενος στον νέο Ιερομόναχο ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «η Ιερωσύνη είναι δωρεά του Θεού στους ανθρώπους· μάς χαρίζεται, δεν τη δικαιούμεθα· μάς προσφέρεται, δεν την αξίζουμε, είναι καρπός της Πεντηκοστής. Το Άγιο Πνεύμα είναι αυτό που καλύπτει τις ελλείψεις μας και διορθώνει τα λάθη μας…»

Επεσήμανε, επίσης, ότι «η Ιερωσύνη είναι αποστολή, είναι Ιεραποστολή και καθήκον ιερό προς τους ανθρώπους. Οι Κληρικοί είμαστε εκείνοι που μεσιτεύουμε στο Θεό για τους ανθρώπους και καλούμαστε να έχουμε διαρκώς ζωντανή στην καρδιά μας την προσευχή για να οδηγηθούν οι άνθρωποι στη σωτηρία…»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι «στην Ιερωσύνη πάντοτε υπάρχουν προβλήματα. Αυτός που μισεί το καλό και πολεμά το έργο της Εκκλησίας, φέρνει πάντοτε εμπόδια, άλλοτε χρησιμοποιεί τους οικείους, άλλοτε ανθρώπους που θεωρούνται πνευματικοί…. Όμως ο Θεός δίνει δύναμη και όποιος έχει την θέληση υπακούει στην εντολή, δέχεται την κλήση, και διά του Επισκόπου και προχωρεί…»

Τέλος, κάλεσε τον νέο Κληρικό, με το παράδειγμά του και την στάση της ζωής του, να διδάξει τους ανθρώπους και να υπηρετήσει, με αυταπάρνηση, το Θυσιαστήριο και μάλιστα σε μία κρίσιμη εποχή.

xeirotonia bolos1

xeirotonia bolos2

xeirotonia bolos3

Εμφανίσεις: 48919
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!