Η Αγία Σοφία της Κλεισούρας στην Έδεσσα (ΦΩΤΟ)

kleisoura

Με λαμπρότητα υποδέχθηκαν ο κλήρος και ο λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας τη δεξιά της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας, η οποία μεταφέρθηκε στην Έδεσσα κατόπιν αιτήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ και αδείας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, ώστε να λαμπρύνει τους εορτασμούς του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Σκέπης Εδέσσης και Αγίων Αναργύρων αλλά και να μεταφέρει την ευλογία στους πιστούς χριστιανούς.


Το ιερό λείψανο μετέφερε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας και Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Αθανάσιος Γιαννουσάς. 


Της ιεράς υποδοχής Ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νεαπόλεως και Σαμαρείας κ. Αμβροσίου, Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Μπανιάς κ. Δημητρίου και Σαλώνων κ. Αντωνίου. 
Μετά την Ακολουθία του Εσπερινού έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και των ιερών λειψάνων στους δρόμους της πόλης της Έδεσσας.

kleisoyra1

kleisoura2

kleisoura3

kleisoura4

kleisoura5

kleisoura6

kleisoura7

kleisoura8

kleisoura9

DSC02259-w800-h600

Εμφανίσεις: 79581
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!