Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος στην Καστοριά (ΦΩΤΟ)

siteias

Προσκυνητές από την λεβεντογέννα Κρήτη επισκέφτηκαν την Καστοριά, σήμερα Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013, συνοδεύοντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιο. 


Ο Μητροπολίτης της Ιεράπετρας με Κληρικούς της Μητροπόλεώς του και αρκετούς προσκυνητές, έφτασαν στην Καστοριά ώστε να περιηγηθούν στην βυζαντινή αρχόντισσα της Μακεδονίας, να απολαύσουν τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της αλλά και να προσκυνήσουν την Αγία Σοφία της Κλεισούρας.


Το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης κ. Ευγενίου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.


Ο Επίσκοπος της Εκκλησίας της Κρήτης ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για την υποδοχή, την αβραμιαία φιλοξενία και τις διάφορες ευλογίες που παρείχε σε όλους τους προσκυνητές και του ευχήθηκε να έχει πλούσια υγεία και δύναμη ώστε για πολλά έτη να διακονεί την Μακεδονική πόλη της Καστοριάς. 


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχαρίστησε κι αυτός για την επίσκεψη τόσο του Κρήτου Μητροπολίτη όσο και του λαού της Μητροπόλεώς του και κατέθεσε το σεβασμό που τρέφει στο πρόσωπο του γέροντα και πολιού Επισκόπου της ιστορικής Σητείας.

Δώρισε δε σε όλους από ένα βιβλίο για την Αγία Σοφία και από μια εικόνα. 
Παρόν, στη Θεία Λειτουργία και ο Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς κ. Νικόλαος Σταυρακάκης, ο οποίος φέρει την καταγωγή από τη Σητεία. 


Στη συνέχεια οι προσκυνητές επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή της Παναγίας της Μαυριωτίσσης, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, το Μοναστήρι της Παναγίας της Κλεισούρας και άλλα προσκυνήματα.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Εμφανίσεις: 88956
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!