Αρχιερατικό συλλείτουργο στη Φοινικούντα για την Παναγία Τριχερούσα (ΦΩΤΟ)

IMG 9118

Με τη συμμετοχή τριών Αρχιερέων και την παρουσία πλήθους πιστών, από τη Μεσσηνία και άλλα μέρη της Πελοποννήσου, γιόρτασε η Φοινικούντα την Πολιούχο και προστάτιδά της, Παναγία Τριχερούσα.

Της πανηγυρικής Θ. Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης  Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, συλλειτουργούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Επιδαύρου κ. Καλλινίκου και Σαλώνων κ. Αντωνίου.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ακολούθησε πάνδημη Λιτάνευση της ιεράς Εικόνας της Θεομήτορος στους κεντρικούς δρόμους της γραφικής Φοινικούντας, προς αγιασμό των κατοίκων και των προσκυνητών.

Τιμές απέδωσαν Άγημα της 120 ΠΕΑ, το Λιμενικό Σώμα, το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας και η Φιλαρμονική του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Στις πανηγυρικές ακολουθίες έψαλλε ο χορός των «Θερμίων» ψαλτών.

Τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση στον εορτασμό, εκπροσώπησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, ενώ παρέστησαν ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτριος  Σαμπαζιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, οι Δήμαρχοι Πύλου – Νέστορος Δημήτριος Καφαντάρης και Μεσσήνης Ευστάθιος Αναστασόπουλος, ο Διοικητής της 4ης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος Σεραφείμ Χατζημιχαηλίδης, ο Διοικητής της 120 ΠΕΑ Καλαμάτας Σμήναρχος Γρηγόριος Δημακογιάννης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος Καραγεώργης, ως εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.α.

Φωτό: Γιώργος Τσερεφός

IMG 1102

 

IMG 8785

IMG 8833

IMG 8866

IMG 8871

IMG 8877

IMG 9010

IMG 9024

IMG 9041

IMG 9067

IMG 9184

Εμφανίσεις: 85287
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!