Η μνήμη της Αγίας Κυριακής και του Αγίου Προκοπίου στο Διδυμότειχο

IMG 8854

Η μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Κυριακής τιμήθηκε στο Διδυμότειχο και στα χωριά Κυριακή και Κόμαρα, όπου υπάρχουν Παρεκκλήσια προς τιμήν της Αγίας.

Ο Σεβασμιώτατος το απόγευμα της παραμονής, Σάββατο 6 Ιουλίου ε.ε., χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στο Διδυμότειχο, όπου και το αρχαίο Αγίασμα της Αγίας και το πρωί της κυριωνύμου ημέρας ιερούργησε στο προ τριετίας ανακαινισθέν Παρεκκλήσιο της Αγίας Κυριακής στο ομώνυμο χωριό Κυριακή του Δήμου Σουφλίου, παρουσία του Δημάρχου Σουφλίου κ. Ευ. Πουλιλιού, του Διοικητού της 50ης Ταξιαρχίας Θεοδ. Τοπούζη και πολυπληθούς εκκλησιάσματος από τα γύρω χωριά.

Την Κυριακή 7 Ιουλίου ε.ε. το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στον Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πύργου, όπου εντός του Ναού έχει διαμορφωθεί Παρεκκλήσιο προς τιμήν του Αγίου Προκοπίου όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα του Αγίου.

IMG_8824

IMG 8864

IMG_8847

Εμφανίσεις: 63653
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!