Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου (ΦΩΤΟ)

f8io tinos5

Στον κατάμεστο από προσκυνητές  Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου ιερούργησε και ωμίλησε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος, την Κυριακή 14 Ιουλίου.

Στο κήρυγμά του Σεβ. Μητροπολίτης κ. Νικόλαος ο αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή και συγκεκριμένα στο χωρίο «Ούτω λαμψάτω το φως υμών έμπροσθεν των ανθρώπων, όπως ίδωσιν υμών τα καλά έργα και δοξάσωσι τον πατέρα υμών τον εν τοις ουρανοίς».

Ετόνισε μεταξύ άλλων την κεντρική θέση του φωτός στη ζωή της Εκκλησίας, το οποίο δεν πρέπει να το κατέχουμε μόνο αλλά και να το μεταδίδουμε και προέτρεψε τους πιστούς σήμερα που ο κόσμος ζει μέσα στο σκοτάδι να ζητήσουν από την Θεοτόκο και Μητέρα του Φωτός να τους χαρίσει το φως της ψυχής, το οποίο όλοι έχουμε ανάγκη.

Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας για την παρουσία του και την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Νικόλαος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Παναγία, η οποία τον αξίωσε για μία ακόμη φορά να λειτουργήσει στον Ναό της και προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου κ. Δωρόθεο Β΄ δια την άδεια της τελέσεως της Θείας Ευχαριστίας.

Τέλος, ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου στην μεγάλη αίθουσα του Ιδρύματος. Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν πολλοί προσκυνητές από την Αταλάντη και από άλλες περιοχές της Φθιώτιδος.

f8io tinos

f8io tinos1

f8io tinos0

f8io tinos2

f8io tinos3

f8io tinos4

f8io tinos6

Εμφανίσεις: 69456
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!