Χιλιάδες πιστοί προσκύνησαν την Αγία Μαρίνα σε Ίμερο και Θρυλόριο

amronΤόπος προσκυνήματος και προσευχής αποτελούν κάθε καλοκαίρι οι ναοί της Αγίας Μαρίνας στο νομό Ροδόπης.

Ίμερο και Θρυλόριο έχουν την τιμητική τους, αφού εκεί βρίσκονται οι πλέον δημοφιλείς φερώνυμοι ναοί στους οποίους συρρέουν κατά χιλιάδες οι πιστοί για να προσκυνήσουν τη χάρη της.

Παρουσία του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα πραγματοποιούνται οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ίμερο, όπου ήδη από τις προηγούμενες μέρες συνεργεία του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών έσπευσαν να ευπρεπίσουν τον περιβάλλοντα χώρο, ενώ εντύπωση προκάλεσε η παρουσία συνεργείου που έκανε τη διαγράμμιση του δρόμου μεταξύ Ξυλαγανής και Ιμέρου.

Στον Ίμερο ο ναός της Αγίας Μαρίνας στολίστηκε για να υποδεχτεί χθες το βράδυ το ιερό λείψανο της Αγίας μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνης το οποίο μετέφερε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων προς αγιασμό και ευλογία των πιστών. 

Στη συνέχεια εψάλλει πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του μητροπολίτου.

Σήμερα Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 7 το πρωί τελέστηκε όρθρος και πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος. Στις 8 το βράδυ θα ψαλεί ο εσπερινός και η παράκληση της Αγίας Μαρίνας και στη συνέχεια ακολουθεί η αναχώρηση του λειψάνου.

Πανηγυρικός εσπερινός πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα και στο εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας Θρυλορίου, ενώ ακολούθησε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Παράλληλα τα μέλη του συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» προσέφερε στους πιστούς χασίλ, το παραδοσιακό ποντιακό φαγητό.

Σήμερα Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 7 το πρωί τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία. στο εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας Θρυλορίου.

Στις 21.00 το βράδυ της ίδιας μέρας στο δημοτικό σχολείο Θρυλορίου θα γίνει αντάμωμα χορευτικών συγκροτημάτων ανά την Ελλάδα που διάνθησαν τις εκδηλώσεις του συλλόγου «Η Κερασούντα και το Γαρς» στα 30 χρόνια της ζωής του.

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!