Το Παγκράτι τίμησε τον Προφήτη Ηλία (ΦΩΤΟ)

IMG 4875

Του Γιώργου Φερδή | Romfea.gr

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, 20 Ιουλίου 2013 επί τη εορτή του Προφήτη Ηλία στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Παγκράτι.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαρτούμ και Παντός Σουδάν κ. Εμμανουήλ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο ιστορικός ναός των Αθηνών γέμισε από πιστούς, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τον προστάτη τους Προφήτη Ηλία.

Ο Μητροπολίτης Χαρτούμ στο κήρυγμά του μίλησε για την δύναμη της πίστεως του Προφήτη Ηλία, ενώ σημείωσε για τους Χριστιανούς την πίστη που πρέπει να έχουν, για να διατηρήσουν την επαφή με τον Θεό.

"Να έχετε πίστη και υπομονή στις δυσκολίες που βιώνεται", υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο  Μητροπολίτης Χαρτούμ.

Σε άλλο σημείο ο κ. Εμμανουήλ μίλησε στους πιστούς για τις συνθήκες που επικρατούν στην Επαρχία του, ενώ αναφέρθηκε στην συμβίωση μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

Επίσης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο οποίος έδωσε την ευλογία να λειτουργήσει σήμερα στον πανηγυρίζοντα Ναό των Αθηνών, καθώς και τον προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Κλήμη Κοτσομύτη για την πρόσκληση.

Τέλος ο Αρχιμ. Κλήμης Κοτσομύτης αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Χαρτούμ κ. Εμμανουήλ, δώρισε εκ μέρους της ενορίας μια εικόνα του Προφήτη Ηλία.

IMG 4818

IMG 4825

IMG 4833

IMG 4835

IMG 4837

IMG 4842

IMG 4846

IMG 4852

IMG 4859

IMG 4862

 

Εμφανίσεις: 137851
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!