Εορτή Προφήτου Ηλιού στα χωριά Άγιος Γεώργιος και Κορομηλιά Δομοκού

img 7916

Στις πανηγύρεις δύο χωριών του Δομοκού βρέθηκε το Σάββατο 20 Ιουλίου, εορτή του Προφήτου Ηλιού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Αρχικά επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού στο χωριό Άγιος Γεώργιος, όπου εβρίσκεται σε ένα κατάφυτο λόφο επάνω από το χωρίο, με θέα την πεδιάδα της αποξηραμένης λίμνης Ξυνιάδος.

Εκεί ο κ. Νικόλαος χοροστάτησε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ωμίλησε στους πιστούς και ετέλεσε αρτοκλασία ευχόμενος να θριαμβεύσει στην ζωή μας η αλήθεια την οποία εκήρυξε ο Προφήτης Ηλίας και δια πρεσβειών του να έχουμε την δύναμη να λέμε όχι στην ειδωλολατρία και να κηρύττουμε την αληθινή πίστη.

Στην συνέχεια μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού στο χωριό Κορομηλιά, όπου ευχήθηκε στους Ιερείς και στους πιστούς. Ακολούθως παρακάθισε σε μικρή δεξίωση που παρέθεσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει επί διαφόρων θεμάτων με τους κατοίκους του χωριού.  

Ο Σεβασμιώτατος για υπόλοιπο του καλοκαιριού έχει προγραμματίσει ποιμαντικές επισκέψεις σε ορεινά και απομεμακρυσμένα χωριά της Μητροπόλεως μας, τα οποία κατά την θερινή περίοδο φιλοξενούν πολλούς παραθεριστές εντοπίους και ξένους.

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 96798
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!