Άνθιμος: ''Η Εκκλησία πολεμάται από κάποιους που δεν γνωρίζουν την αλήθεια''

0-anthimos-pilaia

Την Ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλίου τίμησε και φέτος η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, Σάββατο 20 Ιουλίου ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στη περιοχή της Πυλαίας.

Κατά τη Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Άνθιμος, τέλεσε χειροτονία έγγαμου διακόνου (π. Θωμά Γαλλίδη) πτυχιούχου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.

Ο Παναγιώτατος στην προσφώνησή του μεταξύ άλλων τόνισε, την σημασία που έχει το σημερινό γεγονός, ότι ένας νέος γίνεται με την χάρη του Θεού διάκονος των μυστηρίων του, μέσα στα πολλά προβλήματα και τις δυσκολίες που διέρχεται η κοινωνία μας και η πατρίδα μας.

"Η Εκκλησία πολεμάται μεν από κάποιους οι οποίοι δυστυχώς δεν γνωρίζουν την αλήθεια, αλλά εμείς οι κληρικοί, οι επίσκοποι, οι ιερείς και οι διάκονοι, πρέπει με θάρρος και βαθειά πίστη προς τον Θεό, να επιτελούμε το έργο μας ακέραιο", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Άνθιμος.

Τέλος να σημειωθεί ότι το απόγευμα του Σαββάτου, τελέστηκε λιτανεία της ιεράς εικόνος του Προφήτη Ηλία στους κεντρικούς δρόμους της Πυλαίας.

0-pilaia

0-pilaia1

0-pilaia2

0-pilaia3

0-pilaia4

0-pilaia5

Εμφανίσεις: 57780
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!