Μητροπολίτης Κιλκισίου: ''Να διδαχθούμε απ’ την μαρτυρία των Αγίων μας'' (ΦΩΤΟ)

Kristoni 16

Για την Romfea.gr, Χρήστος Χ. Καναρόπουλος

Δυνατό μήνυμα πίστεως έστειλε από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Κρηστώνης Κιλκίς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ την παραμονή της εορτής της μνήμης της Παρθενομάρτυρος.

Πλήθος ευσεβών πιστών από την ενορία αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Κρηστώνης συμμετείχαν στον Μέγα πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Εμμανουήλ, με την συμμετοχή Ιερέων της Ι. Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, ο οποίος στον θείο λόγο του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Μαρτυρία των Αγίων της Εκκλησίας για την Πίστη και την Αλήθεια.

«Οι Μάρτυρες της Εκκλησίας μας είναι τα κομμάτια εκείνα που έχουν άμεση σχέση με την ζωή και την συνείδηση της. Είναι τα κομμάτια εκείνα τα οποία εξέφρασαν, διεκήρυξαν και συνέχισαν την συνείδηση της Εκκλησίας όχι μόνο στους χρόνους τους εγγύς των Αγίων αλλά εις όλους τους χρόνους και θα συνεχίσουν έως της συντέλειας των αιώνων» τόνισε οΣεβασμιώτατος και συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το να εορτάζουμε τη μνήμη ενός Μάρτυρος είναι η δυνατότητα που παίρνουμε να μιμούμαστε τον Μάρτυρα. Η Αγία Εκκλησία μας δεν είναι ένα μουσειακό ή στείρα παραδοσιακό κομμάτι της ζωής μας αλλά μια ζωντανή δυναμική πραγματικότητα που ξεκινάει απ’ τον Τριαδικό Θεό».

«Οι Μάρτυρες ήταν τα πρόσωπα εκείνα που δεν έκαναν τίποτα περισσότερο απ’ αυτό που ο Κύριος εδίδαξε και η Εκκλησία παρέδωσε, να το ζήσουν, να το εγκολπωθούν και να το μαρτυρήσουν.

Λέγει ο Χριστός αποστέλλοντας τους μαθητές του να διακονήσουν τους ανθρώπους ότι ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα αλλά αποστέλλεστε ως πρόβατα εν μέσω λύκων «Ει Εμέεμίσησαν και εδίωξαν και υμάς μισήσουσι και διώξουσι» και αυτά τα είχαν στο νου και στην καρδιά τους οι Μάρτυρες.

Είχαν την συλλογιστική της αληθείας και όπως αναφέρει και ο Ιερός Ιωάννης ο Θεολόγος «έως θανάτου αγωνίσαι υπέρ της Αληθείας και Κύριος ο Θεός πολεμήσει υπέρ σου». Η Αγία Παρασκευή να φωτίζει με το παράδειγμα της ζωής και της μαρτυρίας της, μια Μαρτυρία αλήθειας, πίστεως και ζωής».

Μετά την τέλεση του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της Ιερής Εικόνας της Αγίας Παρασκευής σε κεντρικούς δρόμους της Κρηστώνης ενώ ανήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ ιερούργησε στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρ. Γκουντενούδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευ. Μπαλάσκας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Π. Τονικίδης, κ.α.

Kristoni 1

Kristoni 3

Kristoni 9

kristoni 18

Kristoni 23

kristoni

Εμφανίσεις: 44659
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!