Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονα στο Ν. Αγιονέρι Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

n. agioneri Kilkis1

Για την Romfea.gr, Χρήστος Χ. Καναρόπουλος

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος, στο Νέο Αγιονέρι Κιλκίς, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, την Παρασκευή 26 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Η φετινή εορτή είχε μια ξεχωριστή ευλογία για τους κατοίκους της ενορίας αλλά και για τους πιστούς της ευρύτερης περιοχής αφού ο Μητροπολίτης κόμισε προς προσκύνηση μικρό τμήμα του ιερού λειψάνου του Αγίου και ιαματικού Παντελεήμονος, ευλογία από την Ιερά Μονή Σινά.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην δράση του ιαματικού Αγίου που αφιέρωσε την ζωή του στην αγάπη των ανθρώπων και στην δόξα του Θεού λέγοντας χαρακτηριστικά: «Απ’ το παράδειγμα του αγιότητας του, της δύναμης και του φώτισης του, της αγάπης του, ας μιμηθούμε και προσπαθήσουμε να γίνει κομμάτι της δικής μας ζωής, παρακαλώντας τον Θεό να μας δίδει υγείαν σωματική και ψυχική για να αντέξουμε. Να αντέξουμε στις δυσκολίες και να γίνουμε δυνατοί ώστε να αγαπάμε όχι μόνο αυτούς που μας αγαπούν αλλά και τους εχθρούς μας. Να σιωπούμε στα λάθη τους, να συγχωρούμε και να μιλούμε μόνο για την ωφέλεια τους. Εύχομαι το παράδειγμα της ιάσεως και της Αγιότητας του Αγίου Παντελεήμονος να αποτελέσει για όλους μας φωτεινό παράδειγμα που θα ακολουθούμε με λίγα λόγια αλλά πολλά έργα ουσίας και αγάπης».

Ακολούθησε λιτανεία της ιερής εικόνας του Αγίου και του Ιερού Λειψάνου στους κεντρικούς δρόμους του Νέου Αγιονερίου με την συμμετοχή ιερέων της Ι. Μητροπόλεως, των αρχών του Δήμου Κιλκίς και πλήθους ευσεβών πιστών.

Νωρίτερα ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ χοροστάτησε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον. Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Γαλλικού, όπου κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

n. agioneri Kilkis2

 

n. agioneri Kilkis3

n. agioneri Kilkis4

n. agioneri Kilkis5

n. agioneri Kilkis6

n. agioneri Kilkis7

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!