Πανήγυρις Αγ. Παντελεήμονος στην Κάρπαθο

Karpathos Panteleimon5

Πανηγύρισε το παγκαρπαθιακό προσκύνημα του Αγίου Παντελεήμονος, της εξοχής των Στών, της ενορίας του Όθους στην Κάρπαθο. Στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και την Αρτοκλασία, χοροστάτησε ο επιχώριος επίσκοπος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου, ο έξαρχος Κυκλάδων νήσων κ.κ. Αμβρόσιος, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ.κ. Αμβρόσιος, χοροστάτησε, ιερούργησε και προεξήρχε, στον Όρθρο, την Πανηγυρική Αρχιερατική Λειτουργία και την Αρτοκλασία, αντίστοιχα. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν κατά την θεία λειτουργία ο Πρωτοσύγγελος της Ι.Μ.Κ.Κ. Αρχιμ. π. Επιφάνιος Χριστοδουλάκης, ο Ιεροκύρηξ της Ι.Μ.Κ.Κ. και εφημέριος Όθους Αρχιμ. π. Μιλτιάδης Μίτσελλ, ο Γραμματέας της Ι.Μ.Κ.Κ. Πρεσβ. π. Δημήτριος Ζαγόρας και ο Ιεροδιάκονος π. Αμβρόσιος Μαναρουλάς.

Ακολούθησε εόρτιο γεύμα, για όλους τους προσκυνητές, στο Εκκλησιαστικό Μέγαρο της Ενορίας, το οποίο ευλόγησε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης, και παρεκάθησαν οι Ιερείς, ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Μιχαήλ Χανιώτης, ο Πάρεδρος του Τ.Σ. Οθους κ. Κωστής Μαντινάος και άλλοι φορείς της τοπικής κοινωνίας της  Καρπάθου.

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή, κατόπιν ομόφωνης απόφασής της,  τίμησε τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Οθειτών Ροδεσίας «Η ΕΠΙΣΚΟΠΗ», και τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Οθειτών Αμερικής «Ο ΟΜΗΡΟΣ», για την προσφορά τους, στο ακριτικό χωριό  Όθος, με Δίπλωμα και χρυσό Μετάλλιο Τιμής. Στην εν λόγω Πανήγυρη συμμετείχαν περίπου 4000 προσκυνητές και τις δύο ημέρες.

Karpathos Panteleimon1

 

 

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!