Πρώτες Παρακλήσεις της Παναγίας στη Λέρο

PARAKLISI182013 1 Custom

Με κατάνυξη ετελέσθη η πρώτη ακολουθία της παρακλήσεως, μετ’ αρτοκλασίας, το εσπέρας της Πέμπτης 1η Αυγούστου, στον ιστορικό Ιερό Ναό της Παναγίας του Κάστρου Λέρου, υπό του Μητροπολίτου μας κ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό των Ιερέων π.Νικοδήμου Φωκά Αρχ. Επιτρόπου Λέρου, Aρχιμ. Στεφάνου Κατέ ιεροκήρυκος της Ι.Μητροπόλεως, π. Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ, π. Εμμ.Οθίτη, και π. Σάββα Μουζουράκη.

Στην ιερά παράκληση έψαλλαν με το Λέρικο βυζαντινό ύφος οι ιεροψάλται κ.κ. Ευάγγελος Χατζηλάρης, Ισίδωρος Λιβανός, Γεώργιος Μαρκόπουλος, Γεώργιος Γαμπιέρης, κ.α.

Κατά την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως παρέστη ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχ. Κόλλιας και πλήθος πιστών, που προσήλθαν να τιμήσουν την Παναγία μας και να ανάψουν το κεράκι τους.

Ο Μητροπολίτης ομίλησε καταλλήλως, ενώ μετά το πέρας της παρακλήσεως εμοίρασε τον άρτο στους πιστούς.

Στο ιστορικό εκκλησάκι της Παναγίας Γουρλομάτας (14ου αιώνος), στον Δρυμώνα Λέρου, με κατάνυξη και ευλάβεια οι κάτοικοι της ενορίας της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, αλλά και πιστοί από διάφορα μέρη του νησιού, προσευχήθηκαν στην πρώτη ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού κανόνα προς την Παναγία, προσφέροντας στη Χάρη Της τα λουλούδια της ευγνωμοσύνης τους, αλλά και εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στο θαυματουργό εικόνισμα της που εδώ και 8 αιώνες σκεπάζει με τη χάρη Της το τόπο μας.

Οι πιστοί, αφού όλοι μαζί έψαλλαν τον Κανόνα και το "Απόστολοι εκ περάτων", άκουσαν μέ προσοχή τα λίγα λόγια για το πώς εγράφη το ποίημα από τον εφημέριο της ενορίας πατέρα Δαμασκηνό Παλαπουγιούκ, και έδωσαν μυστικά την υπόσχεση πως θα τιμούν και θα στηρίζουν τις ελπίδες τους στην Ελπίδα όλου του κόσμου.

Φωτο: π. Δαμασκηνός Παλαπουγιούκ

PARAKLISI182013 3 Custom

PARAKLISI182013 11 Custom

GOYRLOMATA182013 1 Custom

GOYRLOMATA182013 4 Custom

Εμφανίσεις: 66643
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!