Εορτασμός Θείας Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού στη Λέρο

Leros10

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, εορτάσθηκε στη Λέρο, η εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού.

Η ομώνυμη Ενορία στον Πλάτανο, στην οποία εφημέριος είναι ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λέρου πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π.Νικόδημος Φωκάς, εόρτασε πανηγυρικά με σημαιοστολισμούς και χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες.

Την παραμονή, Δευτέρα 5 Αυγούστου, ετελέσθη μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, με την συμμετοχή του ιερού κλήρου της νήσου, παρουσία του Δημάρχου Λέρου κ. Μιχ. Κόλλια, του αντιδημάρχου κ. Ι.Κωνσταντινίδη και πλήθους πιστών. Στις 9 το βράδι, μετά το πέρας του εσπερινού, ετελέσθη ο Παρακλητικός Κανών και η ευλόγησις της απαρχής της σταφυλής.

Την Τρίτη 6 Αυγούστου, το πρωί, ετελέσθη ο όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, και στις 7 το απόγευμα ετελέσθη ο Εσπερινός μεθέορτος και η Ακολουθία των Χαιρετισμών εις την Θείαν Μεταμόρφωσιν του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Τον θείο λόγο, τόσο κατά τον Εσπερινό, όσο και κατά την Θεία Λειτουργία, εκήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Στέφανος Κατές. Ο εορτασμός της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού εορτάσθηκε πανηγυρικά και σε πολλά παρεκκλήσια της Ιεράς Μητροπόλεως.

Leros1

 

Leros2

Leros6

Leros7

Leros8

Leros9

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!