Εορτασμός της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού Καλύμνου

Kalymnos1

Με κατάνυξη και ευρεία συμμετοχή λαού, εορτάστηκε το τριήμερο πανηγυρισμού του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Σωτήρος Χριστού Καλύμνου. Το απόγευμα της Κυριακής 4 Αυγούστου 2013 τελέστηκε ο Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση στο ναϋδριο της Μεταμορφώσεως (παλαιός Χριστός) και στην συνέχεια Ιερά Αγρυπνία.

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε στον εορτάζοντα μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Παϊσίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, με την συνοδεία τιμητικού αγήματος του 542 ΣΕΠ, της Δημοτικής Φιλαρμονικής, του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και του ευσεβούς καλυμνιακού λαού έγινε η λιτάνευση της Ι. Εικόνας της Μεταμορφώσεως στην παραλιακή οδό της Καλύμνου. Κατά την κυριώνυμο ημέρα πραγματοποιήθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος και ιερουργούντος του Μητροπολίτη.

Ο Μητροπολίτης κήρυξε τον Θείο Λόγο κι αναφέρθηκε στο γεγονός της Μεταμορφώσεως και τις σωτηριολογικές της προεκτάσεις. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η πατροπαράδοτη ευλόγηση των σταφυλιών και τρισάγιο επί τη μνήμη της μοναχής Ιωάννας Καρπαθίου, διατελεσάσης προϊσταμένης του Ορφανοτροφείου Θηλέων Καλύμνου. 

Το απόγευμα της 6ης Αυγούστου 2013 σχηματίστηκε Ιερά Πομπή αποτελουμένη από τον Μητροπολίτη, Ιερείς της Νήσου, την Καθηγουμένη και τις Αδελφές της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Καλύμνου και τιμητικού αγήματος του 542 ΣΕΠ Καλύμνου, για την υποδοχή της Ιεράς Εικόνος του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω. Μετά την υποδοχή η Ιερά Εικών λιτανεύτηκε στην παραλιακή οδό της νήσου και κατέληξε στον πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό ναό. Στην συνέχεια τελέστηκε δοξαστικά ο Μεθέορτος Εσπερινός και διπλή Ιερά Παράκληση στον Άγιο Σάββα και την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στο τέλος της παρακλήσεως, ο Μητροπολίτης  τόνισε στο κήρυγμα του ότι ο όσιος Πατήρ ημών Σάββας όντως κατέληξε εις το ακρότατον τέλος, κατά την έκφραση του απολυτικίου του, εμπεπλησμένος του ακτίστου φωτός της μεταμορφώσεως.

Kalymnos2

 

Kalymnos4

Kalymnos5

Kalymnos8

Kalymnos9

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!