Μητροπολίτης Ιερισσού: ''Η αγιότητα είναι το θεμέλιο για να χτιστεί μια αλλιώτικη ζωή''

spyridonas1

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου 10 Αυγούστου 2013 στην   Κέρκυρα οι εκδηλώσεις για την επέτειο του θαύματος Αγίου Σπυρίδωνος, με το οποίο διάσωσε το νησί από την επιδρομή των Αγαρηνών το 1716.

Κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, ο οποίος στο κήρυγμά του, μεταξύ άλλων, επεσήμανε την ολοφάνερη απουσία θεμελίων στην κοινωνική και πνευματική ζωή του σύγχρονου ανθρώπου, που οδήγησε στην βαθύτατη κρίση.

Δεν μπορεί να είναι το χρήμα το θεμέλιο, τόνισε ο ομιλητής, ενώ επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι η αγιότητα είναι το μόνο θεμέλιο για να χτιστεί μια αλλιώτικη ζωή.

Και αυτός ο δρόμος αποτυπώνεται στο πρόσωπο του Αγίου Σπυρίδωνος, που σε μια αντίστοιχη περίοδο κρίσεως, κυρίως πνευματικής, όρθωσε το πνευματικό του ανάστημα και δια της αρετής, της αγάπης, της προσφοράς και της υπερασπίσεως της αληθινής πίστεως, μπόρεσε να καταδείξει στον κόσμο τι σημαίνει να υπάρχουν υγιή θεμέλια στη ζωή της  κοινωνίας.

Στον Εσπερινό συμπροσευχήθηκαν, προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Άρτης κ. Ιγνάτιος, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Παμπρούσκ Λευκορωσίας κ. Σεραφείμ και ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με την μεγάλη λιτανεία  του σκηνώματος του Αγίου το πρωί της Κυριακής  11 Αυγούστου 2013

spyridonas

spyridonas2

Εμφανίσεις: 54663
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!