Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Παναγία στη Μονή Βουλκάνου

boulkano

Με κατάνυξη και με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε στην πανηγυρίζουσα ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου η Κοίμηση της Παναγίας.

Πλήθος πιστών από τις γύρω περιοχές, αλλά και όλη τη Μεσσηνία, κατέκλυσαν τόσο την παραμονή όσο και την κυριώνυμο ημέρα την Μονή, για να προσκυνήσουν την θαυματουργό Εικόνα, να απευθύνουν την προσευχή τους στη Θεοτόκο, να προσφέρουν το τάμα τους, να την ευχαριστήσουν.

Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας  με την συμμετοχή του Καθηγουμένου, Ιερέων και των Πατέρων της Μονής.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Βαρνάβας αναφέρθηκε στα άπειρα θαύματα της Παναγίας και στη διαρκή προστασία της στην πατρίδα μας.

Στην εορτή παραβρέθηκαν τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των φορέων της περιοχής.

«Το Πάσχα του καλοκαιριού εορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα στην Παναγιοσκέπαστη Μεσσηνία από κλήρο και λαό», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας Κώστας Ψυχάρης, τονίζοντας το έντονο θρησκευτικό συναίσθημα που κατακλύζει τους πιστούς την ημέρα αυτή, αλλά και την προσφυγή του κόσμου στην Μητέρα του Θεού και των ανθρώπων, η οποία, όπως ανέφερε κλείνοντας: «ποτέ δεν εγκατέλειψε στο διάβα των αιώνων τον πιστό λαό της στις δύσκολες στιγμές, έτσι θα πράξει και τώρα που η πατρίδα και οι συνάνθρωποί μας δοκιμάζονται».

IMG 0304

IMG 0300

Εμφανίσεις: 70203
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!