Η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

KILKIS 11

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη, με την συμμετοχή χιλιάδων Κιλκισιωτών εόρτασε και φέτος ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιλκίς.

Ιερός Κλήρος και ευσεβής λαός τίμησε την Πλατυτέρα των Ουρανών, την Κυρία Θεοτόκο, την Δέσποινα του κόσμου με τις τιμές που αξίζουν στην αγιότητα της.

Την παραμονή ετελέσθει ο Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός, με τους ιερείς να ψάλλουν τα Εγκώμια της Παναγίας μπροστά από τον ανθοστόλιστο επιτάφιο ενώ το Θείο Λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς αρχιμανδρίτης Αρσένιος Ιωάννου, αναφερόμενος στο ιερό πρόσωπο της Παναγίας.

Ακολούθως και εν κατανύξει πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας της Θεομήτορος και του επιταφίου στο κέντρο της πόλεως του Κιλκίς, με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Κιλκίς, αγήματος του στρατού της 71 Α/Μ Ταξιαρχίας, των προσκόπων, των Θρακιωτών και των χιλιάδων Κιλκισιωτών.

Στο τέλος της λιτανείας τελέστηκε αρτοκλασία με τον προϊστάμενο του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιλκίς αρχιμανδρίτη Απόστολο Πορτοκαλίδη να ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλλαν για τον λαμπρό εορτασμό της Παναγίας, ευχόμενος να σκέπει και να βοηθεί τους πιστούς.

Ανήμερα τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, στον ασφυκτικά γεμάτο Ιερό Ναό, ο οποίος στο Θείο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην λαμπρή γιορτή της Ρωμιοσύνης και της Ορθοδοξίας, στην εορτή της Μητέρας του Θεανθρώπου, που δέχθηκε με ταπείνωση και πίστη το θέλημα του Θεού να φέρει στον κόσμο τον Σωτήρα και Λυτρωτή.

KILKIS 1

KILKIS 3

KILKIS 7

KILKIS 8

KILKIS 12

KILKIS 13

KILKIS 14

KILKIS 16

KILKIS 18

KILKIS 19

KILKIS 20

Εμφανίσεις: 46656
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!