Καστορίας Σεραφείμ: "Η Παναγία είναι ο πλούτος της θείας χάριτος" (ΦΩΤΟ)

kastorias-apodosi

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η απόδοση της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην πανηγυρίζουσα ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριωτίσσης στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.


Το βράδυ της 22ας Αυγούστου τελέσθηκε υπαίθρια Ιερά Αγρυπνία, δίπλα στα νερά της λίμνης και κάτω από το φως της σελήνης, όπου πλήθος κόσμου έφερε τα βήματα του και κατέθεσε την ελπίδα του στην Παναγία, την καταφυγή των χριστιανών.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε και λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, συμπαραστατούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Νεκτάριο Κακουλίδη και τους Αδελφούς της Μονής, τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Αθανάσιο Γιαννουσά και Ιερείς της τοπικής Εκκλησίας αλλά και φιλοξενούμενους Κληρικούς που ήρθαν στην Καστοριά για να συνεορτάσουν την πανήγυρη του Μοναστηριού. 


Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στην προστάτιδα του Γένους μας Υπεραγία Θεοτόκο, σημειώνοντας τα λόγια του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, πως η Παναγία έγινε ταμειούχος και περιοχή χαρίτων, δηλαδή ταμίας του πλούτου της θείας χάριτος. 


Προέτρεψε δε το εκκλησίασμα να παρακαλέσουμε την Παναγιά με τα λόγια του Αγίου Γρηγορίου «Μετάδος ημίν πλουσίως, ω Δέσποινα, καν μη χωρώμεν, χωρητικοτέρους εργάσαι», δηλαδή να μας μεταδώσει πλούσια όλα τα χαρίσματα και τις δωρεές του Χριστού και αν δεν έχει χώρο, να μας κάνει χωρητικότερους για να δεχθούμε περισσότερα και μεγαλύτερα αγαθά από το Χριστό.


Τόνισε επίσης πως όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας είχανε φύλακα και οδηγό της Παναγία γιατί αυτή είναι που θα οδηγήσει και εμάς στο θρόνο του Υιού της και θα ικετεύει για τη σωτηρία μας.


Τέλος, οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο από την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου αλλά και να λάβουν την ευλογία από τη θαυματουργό εικόνα της.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Εμφανίσεις: 46701
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!