Ο εορτασμός του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Β΄ Κοιμητήριο Σπάρτης

lit6Μέσα σε κλίμα κατάνυξης εορτάσθηκε στις 24 Αυγούστου η μνήμη του Αγίου και Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού στο φερώνυμο επ’ ονόματι του Αγίου Ιερό  Ναό στο χώρο που βρίσκεται το Β΄ Κοιμητήριο Σπάρτης.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε τόσο στον εσπερινό την παραμονή της εορτής, όσο και το πρωί κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, προκειμένου να προσευχηθούν στον Άγιο για την ανάπαυση των ψυχών των προσφιλών κεκοιμημένων και αναπαυομένων στο ιερό αυτό χώρο.

Ειδικότερα στον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε και ομίλησε επίκαιρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος, υπογραμμίζοντας την αγάπη του Αγίου για τον Θεό και την Πατρίδα που έφτασε μέχρι τη θυσία της ζωής του, ενώ ανέφερε αποσπάσματα από τις προφητείες του Αγίου και τη διδασκαλία του, που ωφέλησαν και συνεχίζουν να ωφελούν όσους τη μελετούν και την εφαρμόζουν στη ζωή τους.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου με τη συμμετοχή των κληρικών, του δημάρχου της Σπάρτης και μελών του Δημοτικού συμβουλίου, της Φιλαρμονικής του Δήμου και πλήθος πιστών, καθώς και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των περισσοτέρων από δύο χιλιάδες αναπαυομένων στο χώρο του Β΄ Κοιμητηρίου Σπάρτης.

 

Εμφανίσεις: 54757
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!