Αρχιερατικό Μνημόσυνο Μητροπολίτου Μεσσηνίας Μελετίου Σακελλαροπούλου

223

Την Κυριακή 25η Αυγούστου 2013, στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου Βασσαρά., τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Μεσσηνίας κυρού Μελετίου Σακελλαροπούλου του εκ Βασσαρά καταγομένου,  επί τη συμπληρώσει ογδόντα ετών από της εις Κύριον εκδημίας του.

Για το ποιμαντικό, θεολογικό, εκκλησιαστικό, εκπαιδευτικό και πρωτοπόρο για την εποχή του κοινωνικό έργο, του αοιδίμου Ιεράρχου, μίλησε κατάλληλα με την ευλογία του Επισκόπου μας, ο μοναχός π. Σιλουανός, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής των Αγίων Τεσσαράκοντα, Αδελφός της οποίας ήταν και ο αείμνηστος Μελέτιος Σακελλαρόπουλος.

Μετά το πέρας του Ιερού Μνημοσύνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, απηύθυνε σύντομη ομιλία προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, αναφερόμενος στο έργο και τη μορφή του αοιδίμου Μητροπολίτη Μεσσηνίας Μελετίου, ο οποίος λάμπρυνε τον Επισκοπικό θρόνο της Μεσσηνίας, επί μίαν τριακονταετίαν, ποιμένων υπό τας δυσκόλους συνθήκας των αρχών του εικοστού αιώνος, τον λαόν του Θεού.

Ακολούθως, εκ μέρους των Βασσαριωτών, ομίλησε ο Νικόλαος Ι. Κουφός, ο οποίος ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για την αγάπη, τη μέριμνα και την Ευλογία του προς την Ενορία Βασσαρά και τους απανταχού της γης Βασσαριώτες και εν συντομία παρουσίασε τα ιστορικά στοιχεία της επιφανούς οικογένειας Σακελλάρη ή Σακελλαρόπουλου από το Βασσαρά.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Ευστάθιος, απένειμε το οφίκκιον του Οικονόμου εις τον Εφημέριον της Ενορίας Βασσαρά, π. Ανάργυρον Γαλάνην, καθώς και Τιμητικόν Δίπλωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, εις τον κ. Παναγιωτάκην Σταυρόπουλον δια την συνεχή προσφορά υπηρεσιών προς την Εκκλησίαν του χωριού του, επί μίαν πεντηκονταετίαν.

Εμφανίσεις: 62085
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!