Εορτή Ανακομιδής Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στην Ι.Μ. Πατρών

pentapol

Για την Romfea.gr, Μιχαήλ Απ. Ζαφείρης

Με τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου και μετά κατανύξεως και εκκλησιαστικής λαμπρότητος τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών, η εορτή της Ανακομιδής του ιερού και χαριτοβρύτου Λειψάνου του εν Αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.

Την Δευτέρα το απόγευμα 2 Σεπτεμβρίου ετελέσθη, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτου π. Χρυσάνθου Στελλάτου διευθυντού των Μ.Μ.Ε. της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Το πρωί τελέσθηκε πολυιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία ομιλούντος τους Αρχιμ. π. Χρυσάνθου Στελλάτου.

Στις ομιλίες του ο π. Χρύσανθος ανέφερε ότι ''τα λείψανα των Αγίων μας είναι οι πολυτιμότεροι θησαυροί της Ορθοδοξίας και είναι ανεκτίμητοι θησαυροί γιατί καταστάθηκαν ναός του παναγίου πνεύματος και γι' αυτό ευωδιάζουν και θαυματουργούν.

Δια των Αγίων μας κατανοούμε τον βαθύτερο σκοπό της Εκκλησίας μας που είναι να γίνουμε Άγιοι. Ο Άγιος Νεκτάριος υπέστη διωγμούς, συκοφαντίες και αδικίες.

Όλες αυτές τις θλίψεις και τις δοκιμασίες τις αντιμετώπισε με πίστη, υπομονή, προσευχή και με απόλυτη εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού.

Με αυτά τα πνευματικά εφόδια δηλαδή την μυστηριακή και ασκητική μας ζωή θα βγούμε από την κρίση την ηθική, την πνευματική αλλά και την οικονομική που αντιμετωπίζουμε σήμερα''.

Το ίδιο βράδυ από τις 10 μ.μ. έως τη 1 μετά μεσονύκτιον ετελέσθη υπό του Αρχιμ. π. Ιγνατίου Κασπίρη η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία εν πληθούση εκκλησία, κατά την οποίαν εψάλλησαν τα ιερά Εγκώμια εις τον άγιον και θαυματουργόν Ιεράρχην Νεκτάριον.

Το Απόγευμα θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός μετά της Ιεράς Παρακλήσεως προς τον Άγιο και η Ιερά Λιτάνευσις των Λειψάνων και της Εικόνος του Αγίου στις οδούς της Ενορίας.

Μετά το πέρας όλων των Ιερών Ακολουθιών οι κυρίες που διακονούν καθ'οιονδήποτε τρόπο στον Ιερό Ναό προσέφεραν στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού, το καθιερωμένο εκκλησιαστικό κέρασμα σε όλους του πιστούς.

pentapol1

pentapol2

pentapol3

Εμφανίσεις: 77996
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!