Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της Καθηγουμένης Γερόντισσας Θεολογίας μοναχής

100 7637

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και κατάνυξη και με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίου, τελέσθηκε το Σάββατο 31 Αυγούστου 2013, το τεσσαρακονθήμερο ιερό μνημόσυνο της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μπούρα Μεγαλοπόλεως, αειμνήστου Γεροντίσσης Θεολογίας μοναχής.

Πλήθη αναρίθμητων πιστών έφτασαν στην Ιερά Μονή, προκειμένου να κοινωνήσουν των αχράντων μυστηρίων και να  συμπροσευχηθούν για την μακαρία ανάπαυση της ψυχής της εκδημησάσης προς Κύριον αγίας και εναρέτου μοναχής, η οποία ηρπάγη πραγματικά προς την αιώνιο ζωή και την ατελεύτητη Βασιλεία των Ουρανών, μετά από πολυετείς μοναχικούς αγώνες και ασκήσεις.

Στο Αρχιερατικό συλλείτουργο προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος και συνιερούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος και Ιερισσσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ.Ιγνάτιος, αναφερθείς στην ανάσταση των νεκρών καθώς και στο πρόσωπο της μακαριστής Γερόντισσας Θεολογίας, η οποία υπήρξε για όλους ένας πολύ διδακτικός άνθρωπος, μια συνειδητή μοναχή και ένα αληθινό  πρότυπο εναρέτου μοναχικής ζωής και πολιτείας.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ακολούθησε τρισάγιο στον τάφο της Γεροντίσσης.

100 7642

100 7652

Εμφανίσεις: 77717
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!