Το «εν Χώναις θαύμα του Αρχαγγέλλου Μιχαήλ» στη Λέρο

honais

Κρούοντος του ταλάντου, της ζαφάρας και των κωδώνων της Ιεράς Μονής, με βυζαντινή μοναστηριακή τάξη εορτάσθηκε το «εν Χώναις θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ», στην Ιερά Μονή των Αγίων Αγγέλων, στην περιοχή Άγιος Πέτρος της Νήσου Λέρου.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παΐσιος, ο οποίος επί τούτου αφίχθη αεροπορικώς το εσπέρας της Πέμπτης από την Αστυπάλαια, όπου είχε μεταβεί από τριημέρου δια την εορτή του Αγίου Ανθίμου του νέου ασκητού και πολιούχου της νήσου Αστυπαλαίας, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου π.Νικοδήμου Φωκά, του Ιεροκήρυκος αρχιμ.Στεφάνου Κατέ, του π. Σωφρονίου Χατζηλάρη, και π. Μιχαήλ Χατζηδάκη.

Στο ψαλτήρι έψαλλαν κατανυκτικά με Λέρικο βυζαντινό ύφος καλλίφωνοι ιεροψάλτες Ισιδ.Λιβανός, Νικ. Ελένης και Αντ.Χωραφίτης,  υπό την καθοδήγηση του πατρός Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ.

Η λιτή εψάλλη στον Νάρθηκα της Μονής, ενώ τον θείο λόγο εκήρυξε ο Μητροπολίτης αναφερθείς στο «εν Χώναις θαύμα του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ» και ευχήθηκε όπως την ημέρα εκείνη της κρίσεως μη μας απομακρύνει για τις αμαρτίες μας από την αγκαλιά του Μεγάλου Κριτού «ο Άρχων των Ελλήνων».

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε μικρά δεξίωση στο αρχονταρίκι της Μονής.

Το πρωί της Παρασκευής 6.9.2013, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Μητροπολίτου, συλλειτουργούντος μετά του πατρός Νικοδήμου Φωκά και ετέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο της μακαριστής αδελφής Σταυρούλας συζ. του αγαπητού Νικολάου Νταλόγλου, πρ. προέδρου της Πανελληνίας Ενώσεως Λερίων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου προσεφέρθη στο αρχονταρίκι της Ι.Μονής ο πατροπαράδοτος καφές και Λέρικα βουτήματα.

Τόσο κατά τον εσπερινό, όσο και κατά την Θ.Λειτουργία παρέστη εκ μέρους του Δήμου ο αντιδήμαρχος κ. Ι.Κωνσταντινίδης, ενώ προσήλθε πλήθος πιστών που τίμησαν την πανήγυρη της Ιεράς Μονής και την μνήμη της αειμνήστου Σταυρούλας Νταλόγλου.

honais1

honais2

honais3

Εμφανίσεις: 80470
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!