Εορτασμός του Γενέσιου της Θεοτόκου στο Σταυροχώρι Κιλκίς

genesion kilkis 3

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, όπως αρμόζει στο ιερό πρόσωπο της Παναγίας, εορτάστηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Γενέσιου της Θεοτόκου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό Σταυροχωρίου Κιλκίς.

Ανήμερα, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών, τιμώντας την μάνα Παναγία, που έφερε στον κόσμο τον Λυτρωτή και Σωτήρα Ιησού Χριστό.

Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος στο θείο κήρυγμα του, η χαρά της γεννήσεως της Θεοτόκου είμαι μεγάλη για όλους τους ανθρώπους, για όλη την οικουμένη, φέρνοντας στον κόσμο τον τέλειο άνθρωπο και τον τέλειο Θεό, τον Σωτήρα Ιησού Χριστό, δείχνοντας παράλληλα την πίστη, την υπακοή και την ταπείνωση της στο Θέλημα του Θεού.

«Στην γλυκιά μας Παναγία προστρέχουμε, την παρακαλούμε, την ικετεύουμε να μας σκέπει και να μας οδηγεί αποτελώντας την ελπίδα και το στήριγμα μας. Ας είναι οδηγός μας το παράδειγμα της ζωής της» είπε ο Μητροπολίτης.

Την παραμονή τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός με την συμμετοχή ιερέων από την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και τον Ηγουμένο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς αρχιμανδρίτη Αρσένιο να απευθύνει λόγο αγάπης, αναφερόμενος στο ιερό πρόσωπο της Παναγίας και την καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας.

Ακολούθησαν πολιτιστικές εκδηλώσεις στο κέντρο του χωριού με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής. Τις λατρευτικές και πολιστικές εκδηλώσεις τίμησαν εκπρόσωπος Περιφερειακής Ενότητας, ο Δήμαρχος Κιλκίς, αντιδήμαρχοι κ.α.

genesion kilkis 1

genesion kilkis 2

genesion kilkis 5

genesion kilkis 6

genesion kilkis 7

Εμφανίσεις: 70250
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!