Μητροπολίτης Φθιώτιδος: ''Οι παραιτούμενοι Ιεράρχες να μην πηγαίνουν στο περιθώριο''

fthiotidos

Του Αιμίλιου Πολυγένη 

 

Το θέμα των ημερών που αφορά εκείνες τις Ιερές Μητροπόλεις που παραμένουν αποίμαντες και διοικούνται "τύποις", σχολίασε με δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Συγκεκριμένα σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που αναφέρθηκαν σε ονόματα Μητροπολιτών, ο κ. Νικόλαος τόνισε χαρακτηριστικά: ''Αναφέρθηκαν τα ονόματα τους αλλά είναι μεγάλο λάθος.''

''Πρώτον ο Άγιος Καρπενησίου, που είναι μεγαλύτερος του Αγίου Φωκίδος, ανεβαίνει κάθε Κυριακή στα κατσάβραχα, πάει και λειτουργεί, είναι ακμαιότατος, έχει οξύνεια, καθαρότητα πνεύματος και είναι κρίμα να συζητείτε ότι πρέπει να παυθεί ένας ιεράρχης που εκτελεί πλήρως τα καθήκοντά του, παρά το ώριμον της ηλικίας του. Ο Μητροπολίτης Φωκίδος είχε περάσει μια ασθένεια, είναι καλά, λειτουργεί, μάλιστα προ ημερών ήθελε να πάει στην Αταλάντη να κάτσει δυο - τρεις ημέρες να ξεκουραστεί, να αλλάξει περιβάλλον και επικοινωνήσαμε μαζί και είναι μια χαρά'', πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Νικόλαος.

Επίσης ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος τόνισε: "Αν κάποιος Μητροπολίτης μόνος του θέλει να αποσυρθεί δεν υπάρχει εμπόδιο.''

Σε άλλο σημείο ο κ. Νικόλαος εξήγησε τους λόγους, που πολλές φορές ένας Ιεράρχης δεν παρατείται, τονίζοντας ότι "στην παραίτηση τι γίνεται; Έχεις στην αρχή την εξουσία σου, την σφραγίδα σου που λέγαν οι παλαιότεροι μητροπολίτες, την άλλη μέρα που είσαι πρώην δεν σε υπολογίζει κανένας."

"Εγώ από την πλευρά μου έχω κάνει προτάσεις στην Ιεράρχια. Οι παραιτούμενοι Μητροπολίτες να μην πηγαίνουν στο περιθώριο, αλλά να είναι και στις συνελεύσεις της Ιεραρχίας ανευ ψήφου. Ορισμένοι είναι καλά στην υγεία τους, άρα καλό θα είναι να τους βάλλουμε σε επιτροπές. Όπως έγινε με τον πρώην Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο, ο οποίος τώρα είναι πρόεδρος στην επιτροπή του θρησκευτικού τουρισμού", υπογράμμισε ο Σεβ. κ. Νικόλαος.

Επίσης ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος ανέφερε ότι είναι "ότι χειρότερο τα γεροντάκια πλέον εκείνα που ήταν δυναμικοί Ιεράρχες να πέσουν στην ανυποληψία."

"Ορισμένοι από εμάς τους Μητροπολίτες δεν έχουν που να πάνε, γι' αυτό πρέπει η Ιερά Σύνοδος να μεριμνήσει την περίθαλψη και την περιποιήση των παραιτουμένων. Ο μισθός δεν φτάνει να πάρεις άνθρωπο να σε κοιτάει επί 24ώρου βάσεως", συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος σημείωσε: "Το είχε πει και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ότι θα κάνει το αναπαυτήριο τον Ιεραρχών και δεν έγινε. Λοιπόν πρέπει να γίνει. Εδώ στην Στυλίδα, στο γηροκομείο που είναι τεράστιο, αν βρεθεί κάποιος πρώην Μητροπολίτης που θέλει να 'ρθει θα του ανοίξω την αγκαλιά μου."

 

Εμφανίσεις: 94345
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!