Αγιασμός από τον Φθιώτιδος Νικόλαο σε σχολεία της Λαμίας

agiasmoslamia

Με την καθιερωμένη τέλεση του αγιασμού άρχισε η νέα σχολική περίοδος, προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικοί με την ευλογία του τριαδικού Θεού να πραγματοποιήσουν μια καρποφόρα και δημιουργική χρονιά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος ετέλεσε αγιασμό αρχικά και εγκαινίασε το νέο σχολικό συγκρότημα  του 5ου και 6ου Λυκείου Λαμίας, παρουσία των Βουλευτών Φθιώτιδος κ. Ελένης Μακρή, κ. Νικολάου Σταυρογιάννη και κ. Βασιλείου Κυριακάκη, του Περιφερειάρχου Στερεάς Ελλάδος κ. Κλέαρχου Περγαντά, του Δημάρχου Λαμιέων κ. Γεωργίου Κοτρωνιά, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαιδεύσεως κ. Ηλία Παλιαλέξη του τ. Νομάρχη Φθιώτιδος κ. Αθ. Χειμάρα και άλλων εκπροσώπων φορέων της περιοχής.

Στη συνέχεια ετέλεσε αγιασμό στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λαμίας. 

Στην τελετή παρέστησαν η Βουλευτής κα. Ελένη Μακρή, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Στάικος, ο  Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαιδεύσεως κ. Ηλίας Παλιαλέξης, ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων κ. Ηλιόπουλος, παλαιοί καθηγητές και γονείς των μαθητών.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε μαθητές και καθηγητές καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά και  προέτρεψε τα παιδιά να αγωνιστούν, να οπλιστούν με όπλα πνευματικά, την μόρφωση και το ήθος για να μπορέσουν  να προοδεύσουν και να καρποφορήσουν στην κοινωνία.

Σε όλα τα σχολεία της Μητροπόλης μετά την τέλεση του αγιασμού αναγνώστηκε από τους ιερείς το Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου προς την μαθητιώσα νεολαία.

agiasmoslamia1

agiasmoslamia2

agiasmoslamia3

Εμφανίσεις: 38568
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!