Εφτά μηνύματα ενός Μητροπολίτου στα νιάτα της εποχής μας

agiasmos-kastoria

Σε 7 Σχολεία της περιοχής μας τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, σήμερα 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε στην ενθουσιώδη νεολαία της εποχής μας τα εξής μηνύματα :

1. (4ο Γυμνάσιο Καστοριάς)

Συνθέτης της ζωής μας είναι μόνο ο Θεός και κανείς άλλος. Άρα, στραμμένα τα μάτια μας στο πρόσωπο του Χριστού για να πετύχουμε το στόχο μας.

2. (ΕΠΑΛ Καστοριάς)

Αρχίστε παιδιά μου, τη χρονιά αυτή με εμπιστοσύνη στο Θεό και με αισιοδοξία. Γιατί ο αισιόδοξος είναι αυτός ο οποίος που τελικά νικά.

3. (Γυμνάσιο – Λύκειο Μεσοποταμίας)

Για να πετύχετε στη ζωή σας χρειάζεται να έχετε πηδάλιο και πυξίδα. Χρειάζεται να δέχεστε συμβουλές από τον θαυμαστό Σύμβουλο τον Χριστό, από τους πνευματικούς σας πατέρες, τους γονείς σας και τους δασκάλους σας. Γιατί ασυμβούλευτος άνθρωπος, πλοίον ακυβέρνητον εστί.

4. (1ο Γυμνάσιο – Λύκειο Άργους Ορεστικού)

Χρησιμοποιήστε στη ζωή σας την ελευθερία. Ελεύθερος άνθρωπος σημαίνει αδέσμευτος και υπεύθυνος για τις πράξεις του. Ελεύθερος είναι ο άνθρωπος της αρετής. «Τούτο γαρ άνθρωπος, όταν αρετή μετίη», κατά το Άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο.

5. (1ο-2ο-3ο Λύκεια Καστοριάς – 1ο Γυμνάσιο Καστοριάς)

Παιδιά μου, στη ζωή σας θα αποκτήσετε πολλές γνώσεις, θα γνωρίσετε πολλά πράγματα, θα ταξιδέψετε στα μήκη και τα πλάτη της γης. Προσπαθείστε όμως να πετύχετε το δυσκολότερο, που είναι το «γνώθι σ’αυτόν». Γιατί ουδέν δυσχερότερον το εαυτόν γνώναι. Κι ακόμη, παιδιά μου, αυτοί που είστε, αυτοί να φαίνεσθε. «Οίος ει, τοιούτος φαίνου».

6. (3ο Γυμνάσιο Καστοριάς – Γερμανός Καραβαγγέλης)

Στην τραγωδία της εποχής μας και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, τρία πράγματα μάς χρειάζονται.

α) Ανοιχτά τα παράθυρα της ψυχής μας στο φως, που είναι ο Χριστός,

β) ανοιχτές οι πόρτες της καρδιάς μας στην αγάπη, που είναι ο Χριστός

και γ) ο ένας κοντά στον άλλον, που σημαίνει και πάλι Χριστός.

7. (Εσπερινό Λύκειο Καστοριάς)

Παιδιά μου, στην αμαρτωλότητα της εποχής μας, κρατείστε την καθαρότητα της καρδιάς σας. Ο καθαρός άνθρωπος βλέπει τα πάντα καθαρά. Ο αγνός τα βλέπει όλα αγνά. Και ο ακάθαρτος τα βλέπει όλα βρώμικα. Αυτή η καθαρότητα είναι ο καθρέφτης της ψυχής σας. Γιατί παιδιά μου, «δεν ωφελεί σε τίποτα το νίψιμο των χεριών, αν δεν είναι καθαρή η ψυχή».

DSC05744-w800-h600

DSC05759-w800-h600

DSC05766-w800-h600

DSC05772-w800-h600

DSC05797-w800-h600

DSC05805-w800-h600

DSC05836-w800-h600

Εμφανίσεις: 66176
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!