Διδυμοτείχου: ''Θα κληθούμε στο μέλλον να δώσουμε σαν χριστιανοί μαρτυρία''

P2230002

«Μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο που συνεχώς μεταλλάσσεται καλείσθε να βαδίσετε το δύσκολο δρόμο της καταξίωσης σας της προόδου και της μόρφωσης… Η Εκκλησία μας έχει την δική της πρόταση για την υπέρβαση της κρίσεως και των προβλημάτων, μια πρόταση που βασίζεται στην Ελληνορθόδοξή παραδοσή μας, που χρειάζεται, όμως συνέπεια ζωής και θυσίες. Η παράδοσή μας αυτή, με τα ακένωτα νάματά της, μπορεί να ποτίση την διψασμένη ψυχή και να γίνει ένα πνευματικό εφαλτήριο για την νεότητα, για σας τους νέους ανθρώπους. Αυτή η παράδοσή μας, παιδιά μου, είναι η ασφαλέστερη ασπίδα μπροστά στην επαπειλούμενη παγκοσμιοποίηση. Θα κληθούμε στο μέλλον να δώσουμε σαν χριστιανοί μαρτυρία ζωής και σαν Έλληνες αγώνες για την εθνική μας επιβίωση…», τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός σε Μήνυμά του προς τους μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων της επαρχίας μας, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους.

Ο Σεβασμιώτατος φέτος τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό στα Σχολεία του Σουφλίου, το 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Έτσι, είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τους μικρούς και μεγάλους μαθητές, με τους καθηγητές και τους δασκάλους αλλά και με γονείς των παιδιών.

Η παρουσία του Σεβασμιωτάτου στα Σχολεία του Σουφλίου ικανοποίησε τόσο την μαθητική όσο και τήν εκπαιδευτική κοινότητα.

P2230028

P2230036

Εμφανίσεις: 42992
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!