Θηβών Γεώργιος σε μαθητές: ''Αγαπήστε την παράδοση και την ιστορία μας''

thivon-paidia

Κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες βρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών κ.Γεώργιος την πρώτη ημέρα του νέου διδακτικού έτους.

Το πρωί της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου 2013 επισκέφτηκε και τέλεσε τον αγιασμό στο 1ο Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς και στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς, στο οποίο και δώρισε από 2 τετράδια της Unicef σε όλα τα παιδιά.

Στη συνέχεια μετέβη στην πόλη των Θηβών, όπου τέλεσε τον αγιασμό στο 1ο Γενικό Λύκειο Θήβας και εν συνεχεία στο Ειδικό Σχολείο Λουτουφίου, όπου οι μαθητές περίμεναν τον Σεβασμιώτατο για να ευλογήσει την νέα τους σχολική χρονιά.

Ο Σεβασμιώτατος ο οποίος βρίσκεται πάντα κοντά στα παιδιά του Ειδικού σχολείου, μοίρασε σε όλα τα παιδιά τετράδια, μολύβια και στυλό εκφράζοντάς τους έτσι την αγάπη του και την συμπαράστασή του ενδυναμώνοντας τα στον αγώνα της ζωής και τα παιδιά με τη σειρά τους τον ευχαρίστησαν.

Ο κ. Γεώργιος σε όλα τα σχολεία που επισκέφτηκε, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, υγεία, δύναμη και πρόοδο στα παιδιά και δύναμη  στους δασκάλους, καθηγητές και γονείς ώστε όλοι μαζί με μια όμορφη συνεργασία να προσφέρουν το καλύτερο στην νέα γενιά.

Παρακάλεσε τα παιδιά να αγαπήσουν ό,τι είναι δικό μας την παράδοσή μας, την ιστορία μας, τη γλώσσα μας και καθετί που συμβάλλει στην καλλιέργεια, στο ήθος και αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο.

 Τέλος ευχήθηκε στα παιδιά να αποκτήσουν μια καρδιά γεμάτη από όμορφα συναισθήματα και από όλα αυτά που συνθέτουν μια καλύτερη ζωή για το αύριο.

Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης τέλεσε τον αγιασμό στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο στο χωριό Κόκκινο. 

Οι μικροί μαθητές τον υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και ο Σεβασμιώτατος δείχνοντας την αγάπη του τους μοίρασε τετράδια και μολύβια.

Εμφανίσεις: 43409
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!